Reprezentanţii CFR au anunţat că traficul feroviar este blocat, duminică după-amiază, pe ruta Bucureşti Obor - Pantelimon şi între staţiile Reşiţa Nord – Caransebeş, din cauza deraierii de vagoane din compunerea a două trenuri, un tren de călători R 8023 şi un tren privat de marfă. După mai bine de 11 ore de intervenţie circulaţia pe ruta Bucur Obor-Pantelimon a fost reluată, a precizat un purtător de cuvânt al CFR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE Pe ruta Bucureşti Obor - Pantelimon a fost redeschisă circulaţiei, după ce vagonul trenului deraiat la ieşirea din staţia Bucur Obor a fost repus pe şină, a anunţat un purtător de cuvânt al CFR.
 
Cât despre situaţia din Banat este făcută transportarea mărfii din trenul de marfă deraiat în altul, precizează sursa citată. 
 
ŞTIREA INIŢIALĂ Potrivit informaţiilor furnizate de CFR, începând cu orele prânzului, duminică, circulaţia trenurilor este închisă pe relaţia Bucureşti Obor - Pantelimon şi retur, după ce primul vagon din compunerea trenului de călători R 8023 a deraiat de un boghiu, la ieşirea din staţia Bucureşti Obor. În aceste condiţii, oficialii companiei au decis ca trenurile care aveau plecare din staţia Bucureşti Obor pentru direcţia Constanţa, să aibă ca staţie de plecare şi sosire Gara Bucureşti Nord, până la finalizarea operaţiunilor de intervenţie pentru repunerea pe şină a vagonului deraiat şi retragerea garniturii în staţie.
Traficul feroviar este blocat, duminică după amiază, şi pe relaţia Reşiţa Nord - Caransebeş, din cauza deraierii, la intrare în halta Cornuţel Banat, a 12 vagoane şi răsturnarea unui vagon, din compunerea unui tren privat de marfă. 
„Trenul care aparţine operatorului privat de marfă Tim Rail Cargo, avea în compunere 25 de vagoane încărcate şi circula pe relaţia Reşiţa Nord - Slatina. Menţionăm faptul că în cazul acestei deraieri, în perioada necesară operaţiunilor de intervenţie pentru repunerea pe şină a vagonelor deraiate şi a vagonului răsturnat, SRCF Timişoara va asigura transbordare auto pentru trenurile de călători, pe relaţia Reşiţa Nord – Caransebeş” transmite CFR într-un comunicat de presă.
Lucrătorii feroviari din cadrul Sucursalelor CF Bucureşti şi Timişoara, pe raza cărora s-au înregistrat cele două evenimente intervin cu trenuri de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a vagoanelor, după care vor verifica starea liniei pentru a face eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă, menţionează sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.