Peste 900 de cadre didactice participă la unul dintre cele mai ample proteste desfaşurate în ultimii ani în faţa Prefecturii Buzău. Protestatarii s-au deplasat la Cimitirul Eroilor, unde liderul PSD MArcel Ciolacu participă la un eveniment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE:  Discursul  liderului  PSD, Marcel Ciolacu, la evenimentul solemn a fost perturbat de către sindicaliştii care au scandat întruna, au fluierat şi au suflat din vuvuzele.

”Aş fi vrut în mod deosebit la sfârşit să m adresez doamnelor şi domnilor profesori, dar încă de la înceut aş dori să le mulţumesc pentru respectul pe care ni l-am arătat uniin altora şi sunt ferm convind că, după această manifestare, ne vom strânge cu toţii la Prefectură şi vom continua discuţiile împreună”, a declarat Marcel Ciolacu.

În timpul discursului, sindicaliştii au strigat ”Demnitate” şi ”Demisia”.

UPDATE: Sindicaliştii au ajuns la Cimitirul Eroilor, fără a mai face zgomot cu fluierele sau vuvuzelele, în semn de respect. 

Oamenii au intonat Imnul, iar liderii sindicaliştilor au convenit cu Marcel Ciolacu să se întâlnească după finalizarea manifestării solemne la care participă preşedintele Camerei Deputaţilor. 

UPDATE: Sindicaliştii au plecat din faţa Prefecturii şi se îndreaptă către Cimitirul Eroilor, unde, la ora 12.00, este aşteptat liderul PSD, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. 

Potrivit programului oficial, Ciolacu va susţine un discurs la ceremonia militară şi religioasă cu depuneri de coroane şi jerbe de flori organizate cu prilejul Zilei Eroilor, la Domul Central din Cimitirul Eroilor din Buzău.

UPDATE: ”Sunt de acord cu solicitările oamenilor, înţeleg că au familii, au copii de crescut (...) Mi-aş dori, totuşi, ca părinţii şi elevii, care aşteaptă veşti de acasă, să aibă parte de veşti bune. În primul rând, îmi doresc să fie multă deschidere la dialog, să fie ascultaţi oamenii, în general, să nu se piardă contactul cu oamenii”, a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Salariaţii din Educaţie s-au strâns, joi, în faţa instituţiei, scandează lozinci, au vuvuzele şi fluiere, iar pe pancarte şi-au trecut nemulţumirile.

Protestatarii afişează pancarte pe care scrie “Salariul nemotivant pe tineri i-a alungat”, “Cu salarii de doi lei prea v-aţi bătut joc de noi”, “Demnitate, unitate, respect”.

Liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău, Ion Dobre, spune că oferta Guvernului este inacceptabilă, oamenii au aflat de ea şi consideră că protestul trebuie sa continue.

O degelaţie a protestatarilor va fi primită la discuţii de prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.