O femeie însărcinată în 39 de săptămâni a fost internată la Spitalul din Buftea, ca urgenţă, însă ar fi fost lăsată să aştepte în rezervă până seara, când s-a constatat că fătul a murit, afirmă avocatul familiei. În acest caz a fost depusă o plângere penală. Poliţia Ilfov anunţă că în acest caz a fost deschis un dosar penal în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ”La data de 28 iunie a.c. în jurul orei 14:45, poliţiştii oraşului Buftea au fost sesizaţi prin plângere, de către un bărbat, cu privire la faptul că, la data de 27 iunie a.c., a fost contactat telefonic de către soţia sa, internată la un spital din oraşul Buftea, care i-a comunicat faptul că fătul pe care urma să-l nască este decedat. Poliţişti oraşului Buftea au relaţionat cu medicul din cadrul Serviciului de Medicină Legală Ilfov, pentru efectuarea de activităţi din competenţă”, a transmis, miercuri, Poliţia Judeţeană Ilfov.

Conform sursei citate, în cauză, a fost deschis dosar de urmărire penală, în care poliţiştii oraşului Buftea fac cercetări pentru ucidere din culpă, urmărirea penală fiind sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit avocatului Adrian Cuculis, care este şi preşedinte al Asociaţiei de protecţie a pacienţilor C.A.R.L.A - Conştientizare, Asigurarea Calităţii Actului Medical, Responsabilizare, Luptă, Alinare, o femeie însărcinată în 39 de săptămâni a fost diagnosticată cu urgenţă la naştere, fiind internată la Spitalul din Buftea, dar a fost lăsată în rezervă până când fătul a murit în pântec.

Astfel, femeia a fost internată la ora 8.00 dimineaţa, iar medicul declarase că este o urgenţă, însă abia la ora 19.00 s-a refăcut o testare a funcţiilor vitale ale fătului, moment în care s-a constatat că acesta murise.

”De menţionat este şi faptul că, la internare, fătul era în viaţă. S-a depus plângere penală şi ancheta este deja şi la DSP”, a precizat avocatul.

Familia respectivă a mai pierdut un copil, în urmă cu câţiva ani, în acelaşi mod.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.