Un accident rutier în care au fost implicate un autobuz şi un autoturism a avut loc joi în judeţul Constanţa, la faţa locului deplasându-se mai multe echipaje de pompieri şi ambulanţe, dar şi elicopterul SMURD. Autorităţile au activat Planul Roşu de intervenţie. Trei persoane au murit, iar alte zece au fost rănite, una dintre acestea fiind în comă, potrivit datelor furnizate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Rănitul aflat în comă, un bărbat de 30 de ani, a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Constanţa: Bărbatul rănit grav în accidentul rutier este jandarm. Unul dintre decedaţi lucra la Penitenciarul Poarta Albă

Bărbatul grav rănit în accidentul din judeţul Constanţa, în care au fost implicate un autobuz şi un autoturism şi în care au murit trei persoane, este jandarm, el fiind dus la spital cu elicopterul SMURD şi supus unei intervenţii chirurgicale. Unul dintre bărbaţii care au decedat era angajat al Penitenciarului Poartă Albă, ambii fiind în timpul liber în momentul producerii accidentului.

Potrivit poliţiştilor, cei trei bărbaţi decedaţi în accidentul rutier erau din Medgidia, ei având 29 de ani, 38 de ani, respectiv 48 de ani. Unul dintre ei era angajat al Penitenciarului Poarta Albă, el aflându-se în afara orelor de program.

De asemenea, bărbatul grav rănit are 42 de ani şi este născut în localitatea Castelu. Conform reprezentanţilor Jandarmeriei Constanţa, el este angajat al Detaşamentului de Jandarmi din Medgidia, iar la momentul producerii accidentului era în timpul liber.

Bărbatul a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, el aflându-se în comă profundă, fiind supus unei intervenţii chirurgicale.

Celelalte zece persoane rănite sunt din Medgidia, Lumina, Ovidiu şi Castelu. Victimele au fost duse la Spitalul Municipal Medgidia şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce au suferit diverse traumatisme în urma accidentului.

Poliţiştii au stabilit că autobuzul respectiv efectua o cursă între Constanţa şi Medgidia, iar evenimentul rutier a avut loc după ce autoturismul, care circula pe strada Silozului din Medgidia, a intrat în coliziune cu autobuzul care circula dinspre Constanţa spre Cernavodă, la intersecţia cu DN 22 C.

În urma accidentului, trei persoane aflate în autoturism au murit, iar un bărbat a fost grav rănit. Din autobuz, zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

La eveniment au fost prezente trei ambulanţe SMURD, trei ambulanţe de la Serviciul Judeţean, autospeciala de descarcerare, elicopterul SMURD, autospeciala de transport personal şi victime multiple, o autospecială cu modul de descarcerare.

Iniţial a fost alertat şi elicopterul SMURD de la Galaţi, dar nu a mai fost nevoie de intervenţia acestuia.

La nivelul judeţului Constanţa a fost activat Planul Roşu de Intervenţie în urma acestui eveniment, dezactivat după preluarea tuturor victimelor.

Totodată, circulaţia în zona respectivă a fost oprită pe ambele sensuri de mers timp de câteva zeci de minute.

UPDATE- DSU: Zece răniţi, transportaţi la două spitale în urma accidentului din judeţul Constanţa

Zece persoane au fost rănite şi transportate la două spitale în urma accidentului produs în judeţul Constanţa şi în care au fost implicate un autobuz şi un autoturism. La această oră, Planul roşu de intervenţie a fost dezactivat.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), zece persoane au fost rănite în urma accidentului şi transportate la Spitalul Judeţean Constanţa şi la Spitalul Medgidia.

Unul dintre răniţi - un bărbat în vârstă de 30 de ani, care se afla în autoturismul implicat în accident -  este în comă, fiind preluat de un elicopter SMURD şi dus la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Constanţa.

Alţi trei pacienţi, de "cod verde", au fost transportaţi cu autospeciala pentru victime multiple la Centrul de Primiri Urgenţe Medgidia, iar ceilalţi nouă răniţi, urgenţe "cod galben", au fost transportaţi cu ambulanţele SMURD şi cele ale SAJ Constanţa la UPU Constanţa.

În autoturismul implicat în accident se aflau patru persoane, iar în autobuz erau nouă persoane.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma accidentului.

Potrivit autorităţilor, începând cu ora 14.54 a fost dezactivat plan roşu de intervenţie.    

Conform Poliţiei, accidentul a avut loc după ce autoturismul, care circula pe strada Silozului din Medgidia, a intrat în coliziune cu autobuzul care circula dinspre Constanţa spre Cernavodă, la intersecţia cu DN 22 C.      

Circulaţia rutieră a fost reluată pe DN22C, pe ambele sensuri de mers, a anunţat Centrul Infotrafic al Poliţiei.

UPDATE - Constanţa: Unul dintre răniţii din accident, preluat de elicopterul SMURD, în comă

Unul dintre răniţii din accidentul produs în judeţul Constanţa, un bărbat de 30 de ani, a fost preluat de elicopterul SMURD, fiind în comă. Alte şapte persoane au fost transportate cu ambulanţele la spital.

Potrivit reprezentanţilor ISU Dobrogea, în urma accidentului, trei persoane au murit şi una a fost grav rănită, fiind în comă. Cele patru persoane se aflau în autoturism şi au rămas încarcerate, pentru scoaterea lor fiind nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare.

Bărbatul aflat în comă are 30 de ani şi a fost preluat de elicopterul SMURD.

În autobuz se aflau opt călători şi şoferul.

Conform Serviciului de Ambulanţă Constanţa, pe lângă bărbatul în comă, la spital au fost transportate şi şapte persoane din autobuz, acestea fiind cu politraumatisme

UPDATE - SAJ Constanţa: Trei persoane au murit în urma accidentului, alte şapte - opt fiind rănite

Trei persoane au murit, una este în comă, iar alte şase - şapte persoane sunt cu politraumatisme, au transmis, joi, reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa. În continuare traficul în zonă este complet blocat.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Constanţa, în urma accidentului produs la Medgidia trei persoane au murit şi o alta este în comă. 

De asemenea, alte 6-7 persoane sunt conştiente, fiind diagnosticate cu politraumatisme. 

Plan Roşu de intervenţie în Constanţa: Accident între un autobuz şi un autoturism, mai multe persoane fiind rănite 

Cel puţin 13 persoane au fost rănite, joi, în judeţul Constanţa, în urma unui accident rutier în care au fost implicate un autobuz şi un autoturism, la faţa locului deplasându-se mai multe echipaje de pompieri şi ambulanţe, dar şi elicopterul SMURD. Autorităţile au activat Planul Roşu de intervenţie.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) un grav accident de circulaţie s-a produs pe DJ 222, în judeţul Constanţa, fiind implicate un autoturism şi un autobuz cu persoane.

Din primele informaţii sunt şi persoane încarcerate, la nivelul judeţului Constanţa fiind activat Planul Roşu de Intervenţie.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că, în urma accidentului, au rămas încarcerate patru persoane, pasageri ai autoturismului, şi mai multe persoane au fost rănite uşor, fiind vorba tot despre pasageri ai autobuzului.

La faţa locului acţionează un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de transport victime multiple, o ambulanţă SMURD de terapie intensivă, doua echipaje SMURD de prim ajutor si cinci echipaje medicale SAJ. În sprijin, au fost solicitate şi două elicoptere SMURD.

Accidentul rutier s-a petrecut între localităţile Medgidia şi Cuza Vodă, mai multe echipaje de poliţişti fiind la faţa locului. În acest moment circulaţia este oprită pe ambele sensuri de mers, pentru efectuarea cercetării locului faptei şi acordării de îngrijiri medicale necesare victimelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.