Ministerul Educaţiei publică, pe site-ul propriu, începând de vineri, situaţia clădirilor cu risc seismic. Lista este actualizată săptămânal, cu datele introduse în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR). Potrivit datelor de vineri, peste 4.300 de clădiri sunt încadrate în risc II, III şi IV, 619 fiind în Bucureşti. 45 de clăsiri sunt încadrate în risc seismic I, reprezentând 1% din totalul clădirilor cu risc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Am transparentizat complet situaţia privind încadrarea în clase de risc seismic a clădirilor aparţinând instituţiilor şi unităţilor de învăţământ preuniversitar din România!  Contăm pe sprijinul autorităţilor publice locale să ofere unităţilor de învăţământ (acolo unde există) toate actele oficiale care arată alte informaţii decât cele existente în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR)”, a scris pe Facebook, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Aceasta afirmă că se vor depune toate eforturile, alături de Guvern, astfel încât să fie sprijinit procesul de punere în siguranţă a clădirilor educaţionale.

Potrivit graficului postat pe contul ministrului Educaţiei, 1% dintre clădiri sunt încadrate la risc seismic I, 16% în risc seismic II, 65% în risc seismic III şi 18% în risc seismic IV. 

UPDATE: UPDATE: Potrivit datelor transmise de către Ministerul Educaţiei, 4.348 de clădiri din circuitul educaţional din întreaga ţară sunt încadrate la risc seismic II, III sau IV, 619 fiind doar în Bucureşti.

În clasa de risc seismic II sunt încadrate 701 clădiri, în risc seismic – III – 2.839 de clădiri şi în risc seismic IV – 808 clădiri.

De asemenea, 45 de clădiri sunt încadrate în risc seismic 1, potrivit autorităţilor consolodarea acestora fiind o prioritate.

În Bucureşti, în clasa de risc seismic I sunt:

Liceul Teoretic Bilingv Miguel Cervantes Bucureşti

Liceul Teoretic Nicolae Iorga

Grădiniţa “101 dalmaţieni” – două clădiri

Liceul Tehnologic de Metrologie “Traian Vuia”  - două clădiri

Şcoala gimnazială Avram Iancu

Şcoala gimnazială 308

Şcoala gimnazială – 96

Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii Gherghe Airinei – două clădiri. 

În ţară, clădirile în clasa de risc seismic I sunt:

Şcoala sanitară postliceală Carol Davila Piteşti

Grădiniţa cu program normal Ferăstrău – Ferestrău – Oituz

Şcoala gimnazială Filipeni

Grădiniţa cu program normal Poiana Sărată

Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila

Liceul de Arte “Haricleea Darclee” Brăila

Grădiniţa cu program normal Lacu Sărat

Şcoala gimnazială Victoria

Şcoala gimnazială sat Aliceni, comuna Poşta Câlnău

Şcoala gimnazială Boldu

Liceul Tehnologic din comuna Ruşeţu

Şcoala gimnazială Bucovăţ – două clădiri

Şcoala gimnazială Secu

Şcoala gimnazială nr.1 Adunaţii Copăceni

Şcoala gimnazială nr.2 Dărăşti Vlaşca

Casa Corpului Didactic Ilfov

Clubul Sportiv Şcolar Ilfov –două clădiri

Şcoala Internaţională “Clas” Ciofliceni - Snagov

Şcoala gimnazială nr. 3 Voluntari

Grădiniţa cu program normal “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi

Colegiul Naţional Pedagogic Vasile Lupu Iaşi – două clădiri

Palatul Copiilor din Iaşi

Grădiniţa cu program normal nr. 20 Baia Mare

Şcoala gimnazială, comuna Dulceşti

Grădiniţa cu program normal Broşteni

Liceul Teoretic “Ioniţă Asan” – Caracal

Şcoala primară Dâmbu – oraşul Băicoi

Grădiniţa cu program normal Deleni

Şcoala gimnazială Greci

Grădiniţa cu program normal nr 2 Ivanov

Liceul Tehnologic, sat Puieşti

Din datele transmise de minister, 23 de astfel de clădiri sunt în mediul urban şi 22 în rural.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Începând de astăzi, 24 februarie, Ministerul Educaţiei va face cunoscută, prin afişare pe site-ul instituţiei, situaţia clădirilor aşa cum reiese din actualizările operate la nivelul unităţilor de învăţământ în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR). Lista cuprinzând încadrarea / neîncadrarea clădirilor într-o clasă de risc seismic va fi publicată în fiecare zi de vineri, cu datele actualizate în cursul săptămânii”, a transmis, vineri, Ministerul Educaţiei.

Instituţia precizează că lista cuprinde informaţiile introduse la nivelul instituţiilor / unităţilor de învăţământ preuniversitar privind starea tuturor clădirilor, fie că acestea sunt în conservare /în uz / cu activitate didactică relocată / în reabilitare / consolidare.

De asemenea, lista cuprinde informaţii privind toate clădirile aparţinând instituţiilor şi unităţilor de învăţământ preuniversitar, indiferent de destinaţie.

”Precizăm că menţiunea Altă destinaţie face referire la clădiri care pot fi ateliere/magazii/anexe etc, neîncadrându-se în categoriile săli de clasă / laboratoare, cămin, cantină, grupuri sanitare, sală de sport”, a mai transmis Ministerul Educaţiei.

Instituţia precizează că documentul pubvlicat în data de 21 februarie 2023 s-a bazat pe informaţiile introduse în SIIIR la acel moment şi a inclus doar clădirile în uz încadrate în RS1 şi care necesită intervenţie rapidă.

”Eventualele diferenţe se datorează actualizărilor ulterioare operate în SIIIR. Facem, totodată, un apel la autorităţile publice locale, în calitate de administratori ai clădirilor, să pună la dispoziţia unităţilor de învăţământ, acolo unde există, actele oficiale care atestă o situaţie distinctă faţă de informaţiile din SIIIR, pentru corecta informare atât a comunităţii educaţionale, cât şi a opiniei publice”, a mai transmis ministerul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.