Preşedintele Klaus Iohannis consideră că este ciudat că două instituţii guvernamentale daU rezultate diferite, referindu-se la cifrele prezentate marţi pentru rata îmbolnăvirilor în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Klaus Iohannis a fost întrebat marţi, în conferinţa de presă, ce părere are despre faptul că INSP a indicat că incidenţa îmbolnăvirilor în Capitală este 3,11, în timp ce Grupul de Comunicare Strategică a indicat că este 2,65 şi despre faptul că datele se raportează la numărul persoanelor care au domiciliul în Bucureşti.

“Este ciudat că două instituţii guvernamentale dau două rezultate diferite. După părerea mea, este urgentă nevoie corelare a datelor între aceste instituţii şi aştept ca Guvernul să clarifice aceste probleme de urgenţă”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai fost întrebat dacă consideră că există vreo legătură între această situaţie şi faptul că multe din poziţiile din această instituţie sunt ocupate de persoane calificări îndoielnice şi diplome false.
 
“Cu siguranţă există şi aici o legătură, dar trebuie să fim fair, adică să îi tratăm pe cei în funcţie  fiindcă aceste necorelări nu au apărut ieri sau alaltăieri, aceste necorelări au apărut în ultimii 30 de ani când foarte multe persoane au fost promovate fără să fie real competente pentru poziţiile pe care le-au ocupat şi majoritatea anilor după cum ne amintim majoritatea din această sală a guvernat în România PSD-ul care a promovat persoane de multe ori fără competenţe, dar cu susţinere politică solidă. Acum sigur e mult de reparat şi asta se numeşte reformarea statului pe care mi-o doresc foarte mult. Cunosc aceste probleme, ele trebuie eliminate. Asta e problemă care s-a autorezolvat cumva fiindcă după scurt timp a revenit şi INSP-ul şi s-au pus de acord. Dar sunt multe alte chestiuni care vin din ultimele decenii, trebuie corectate, trebuie reparate, trebuie puse într-un cadru foarte clar şi ordonat pentru a permite să mergem mai departe cu o totul altă viteză decât cea din trecut”, a afirmat preşedintele.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a arătat, marţi, în raportul privind situaţia infectărilor cu noul coronavirus în săptămâna 5-11 octombrie, că Bucureştiul are incidenţa cumulată în ultimele 14 zile de 3,11 la mia de locuitori.

Conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, în Bucureşti, incidenţa cumulată este 2,69. 

Ulterior, INSP a precizat că incidenţă cumulată în ultimele 14 zile, raportată la populaţia rezidentă la 1.01.2020, este de 3,11 la mia de locuitori în Bucureşti, iar incidenţa raportată la populaţia după domiciliu este 2,65 în Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.