Un călător s-a legat, marţi, cu cătuşe de o şină a metroului, în staţia Piaţa Unirii 2, angajaţii Metrorex, cei ai ISU şi poliţişti intervenind pentru a-l scoate în siguranţă din calea de rulare. Circulaţia trenurilor de metrou s-a desfăşurat în sistem pendulă între staţiile Eroii Revoluţiei-Universitate. Persoana respectivă a fost scoasă din cale, iar circulaţia metroului a fost reluată. Poliţia Capitalei anunţă că bărbatul a fost dus la sediul unităţii, însă apoi a fost transportat la spital, întrucât era agitat şi agresiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Brigada de Poliţie pentru Transportul Public - Serviciul de Poliţie Metrou, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat, în jurul orei 11.30, într-o staţie de metrou, un bărbat care a coborât în calea de rulare şi s-a legat cu o pereche de cătuşe de şina de tren.
 
”Poliţiştii, împreună cu un echipaj din cadrul ISU B-IF şi o echipă din cadrul Metrorex, au procedat la desfacerea cătuşelor, persoana în cauză fiind imobilizată şi condusă la sediul subunităţii, în vederea identificării. Având în vedere că bărbatul, în vârstă de 38 de ani, era agitat şi se manifesta agresiv, a fost transportat la o unitate medicală, pentru îngrijiri de specialitate. De asemenea, bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 150/2005, privind călătoria cu metroul”, a transmis sursa citată.
 
Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Brigăzii de Poliţie pentru Transportul Public – Serviciul de Poliţie Metrou, pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt.
 
UPDATE - Potrivit Metrorex, persoana imobilizată a fost scoasă din cale.
 
Circulaţia trenurilor de metrou a fost reluată în condiţii normale.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Metrorex informează că astăzi, 08.08.2023, în jurul orei 11:20, în staţia de metrou Piaţa Unirii 2, pe linia 2, direcţia Berceni, un călător a pătruns în calea de rulare, imobilizându-se de şină cu un dispozitiv metalic de prindere (cătuşe). Personalul Metrorex a luat măsuri imediate de întrerupere a curentului din şina a 3-a şi a anunţat organele abilitate pentru intervenţie. La acest moment, personalul Metrorex şi personalul Brigăzii de Poliţie şi ISU intervin pentru a extrage călătorul din calea de rulare în condiţii de siguranţă”, a anunţat compania.
 
Ca urmare, circulaţia trenurilor a fost reorganizată şi se circulă în sistem pendulă între staţiile Eroii Revoluţiei-Universitate, linia 1.
 
Conform procedurilor interne, organele abilitate împreună cu Metrorex vor deschide o anchetă de cercetare pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul, a mai anunţat aceasta.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.