Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect de lege care modifică o lege în vederea asigurării unei mai bune protecţii pentru victimele traficului de persoane. Legea merge la promulgare. Mara Calista, deputat PNL afirmă că au fost necesare aceste modificări pentru a le oferi victimelor suportul necesar, să poată beneficia de asistenţă, sprijin şi protecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Protecţie pentru victimele traficului de persoane! Am votat astăzi pentru adoptarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.678/2001 privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane, precum şi pentru completarea Ordonanţei de urgenţă nr.97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, pe care am iniţiat-o alături de mai mulţi colegi parlamentari”, a scris deputatul PNL Mara Calista pe Facebook. 

Ea afirmă că ”legea instituie explicit principiul nesancţionării persoanei, victimă a traficului de persoane, care a fost obligată să se implice în anumite tipuri de activităţi contravenţionale, precum şi instituirea dreptului la acte de identitate provizorii pentru victimele care au fost traficate în afara ţării şi cărora le-au fost confiscate actele de identitate de către traficanţi!”. 

”Modificări importante care au fost făcute: În cazul victimelor traficului de persoane, termenul de soluţionare a cererilor pentru eliberarea unui act de identitate este de până la 15 zile de la data înregistrării cererii la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor.” Au fost necesare aceste modificări pentru a le oferi victimelor suportul necesar, să poată beneficia de asistenţă, sprijin şi protecţie. Măsurile de prevenţie, precum şi cele de a ajuta victimele sunt mai multe decât necesare având în vedere că, din păcate, datele recente arată că cele mai multe victime ale traficului de persoane la nivel european sunt din România”, spune liberala. 

 

ŞTIREA INIŢIALĂ: Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 678/2001, precum şi completarea art.28 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 97/2005, în scopul asigurării unei mai bune protecţii pentru victimele traficului de persoane.

Astfel, propunerea legislativă are în vedere instituirea explicită a principiului nesancţionării persoanei, victimă a traficului de persoane, care a fost obligată să se implice în anumite tipuri de activităţi contravenţionale, precum şi instituirea dreptului la acte de identitate provizorii pentru victimele care au fost traficate în afara ţării şi cărora le-au fost confiscate actele de identitate de către traficanţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.