Peste 400 de apeluri la 112 au fost primite în judeţul Constanţa, în ultimele ore, în urma vântului puternic şi a ploii. Pompierii au îndepărtat, până duminică dimineaţă, aproape 100 de copaci căzuţi şi zece stâlpi de electricitate, iar 25 de maşini au fost avariate. O avertizare Cod portocaliu de vânt puternic pentru judeţul Constanţa este în continuare în vigoare. Douăzeci de localităţi sunt afectate de lipsa apei, din cauza căderilor de tensiune la staţii de pompare. Conducerea Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa a anunţat că muzeul este închis, duminică, deoarece există pericolul să cadă ţiglă de pe acoperiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - “Din cauza condiţiilor meteorologice actuale şi căderilor de ţiglă de pe acoperiş, muzeul este închis pentru vizitare astăzi, 19.11.2023. Măsura este luată pentru a nu periclita siguranţa fizică a posibililor vizitatori”, au precizat reprezentanţii Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au anunţat, duminică dimineaţa, că pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a 99 de copaci căzuţi, la 25 de autoturisme avariate, la zece stâlpi de electricitate, doi stâlpi RDS & RCS, 20 de acoperişuri şi un coş de fum de locuinţă.
 
De asemenea, au fost primite 412 apeluri la 112 care semnalau producerea unor efecte negative în urma fenomenelor meteorologice periculoase. 
 
Regia Autonomă Judeţeană de Apă Constanţa a anunţat că în cursul nopţii trecute s-au înregistrat alte căderi totale de tensiune la nivelul unor surse şi staţii de pompare. 
 
“Astăzi, 19 noiembrie 2023, ora 08.00 dimineaţa, sunt afectate de lipsa apei următoarele localităţi Mihail Kogălniceanu, Plopeni, Viişoara, Cobadin, Eforie Sud, Tuzla, Topraisar, Biruinţa, Pecineaga, Moşneni, Cotu Văii, Tuzla, Negru Vodă, Faclia, Saligny, Poarta Albă, Murfatlar, Nazarcea, Dulceşti şi Albeşti. Noaptea trecută, şi la nivelul municipiului Constanţa s-au înregistrat multiple variaţii şi căderi de tensiune la Staţia de Pompare şi Tratare Palas, Complex Constanţa Nord, sursele Cişmele şi staţia Călăraşi, dar ora actuală se furnizează apă la presiuni normale”, au precizat reprezentanţii RAJA.
 
Ei au precizat că la ora 5.10 a fost reluată alimentarea cu energie a sursei Băneasa şi imediat s-a pornit pomparea apei potabile către abonaţii din localitate. De asemenea, căderi de tensiune, dar de scurtă durată, care nu au afectat distribuţia apei s-au înregistrat şi la sursa Valu lui Traian.
 
Judeţul Constanţa s-a aflat, sâmbătă, sub cod portocaliu de vânt puternic. În cursul serii a fost emis un cod roşu de ploaie pentru municipiul Constanţa şi alte patru localităţi, iar apoi un cod roşu de vânt puternic, de peste 100 km/h, pentru zona de litoral a judeţului Constanţa.
 
De asemenea, din cauza ploilor, mai multe zone din municipiul Constanţa au fost inundate.
 
În prezent, în judeţul Constanţa este în vigoare, până la ora 10, un cod portocaliu de vânt, iar după ora 10 va fi valabilă o avertizare cod galben tot de vânt.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.