Meteorologii au emis, sâmbătă seara, o avertizare nowcasting de ploi pentru municipiul Constanţa şi alte patru localităţi. În Constanţa, mai multe zone au fost deja inundate în urma ploilor din cursul zilei. Ulterior, a fost emis un nou Cod roşu, de vânt care depăşeşte la rafală viteza de 100 de kilometri pe oră, pentru zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ANM a emis un nou Cod roşu, valabil de la ora 21.00 până la ora 1.00, în zona de litoral a judeţului Constanta, respectiv zona localităţilor: Constanţa, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albeşti, Pecineaga, Istria, Săcele, Costineşti, Mangalia; şi în zona de litoral a judeţului Tulcea, respectiv zona localităţilor: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe;

Astfel, se vor semnala intensificări puternice ale vântului care vor depăşi la rafală 100 km/h.

Autorităţile au emis mesaje Ro-Alert.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă seară, o avertizare nowcasting Cod roşu pentru judeţul Constanţa, localităţile Constanţa, Năvodari, Ovidiu, Lumina, Corbu.

În aceste zone va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi 30…50 l/mp. În zona avertizată în ultimele ore s-au acumulat cantităţi de peste 50 l/mp.

Codul roşu este valabil de la ora 20.15 până la ora 23.00.

Mai multe zone din municipiul Constanţa au fost inundate, sâmbătă, în urma unei ploi torenţiale, iar la dispeceratul Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa au fost primite aproape 80 de sesizări. De asemenea, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a zece copaci care au fost dărâmaţi de vânt.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.