Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a precizat, vineri, că o femeie de 41 de ani din Timiş, cadru medical cu mai multe episoade alergice, a avut, în urma administrării dozei de rapel, "o simptomatologie postvaccinală, de tip reacţie alergică fără criterii de şoc anafilactic". Simptomele au cedat în scurt de la administrarea tratamentului, femeia părăsind centrul de vaccinare în stare de sănătate bună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE: Ministerul Sănătăţii a transmis, vineri seară, că  femeia din judeţul Timiş, cunoscută cu istoric polialergic, a prezentat o reacţie adversă de tip anafilactic, fără a ajunge în stare de şoc, după administrarea dozei de rapel.
 
”Persoana a primit tratament specific, iar acum se află în stare clinică bună”, a transmis MINisterul Sănătăţii. 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: "Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la reacţiile adverse postvaccinale ale unui cadru medical din judeţul Timiş, pentru corecta informare a opiniei publice, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) face următoarele precizări: Persoana în cauză a efectuat rapelul în data de 04 februarie a.c., în urma căruia a avut o simptomatologie postvaccinală, de tip reacţie alergică fără criterii de şoc anafilactic. Menţionăm că simptomele respective s-au instalat pe parcursul monitorizării postvaccinale, respectiv la 10 minute de la administrarea dozei de rapel, însă acestea au cedat la scurt timp de la administrarea tratamentului specific în astfel de situaţii", a transmis, vineri, CNCAV.
 
Potrivit sursei citate, femeia, în vârstă de 41 de ani, a părăsit, ulterior, centrul de vaccinare în stare bună de sănătate.
 
CNCAV a precizat că persoana are în istoricul medical multiple episoade alergice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.