Mai multe zone din municipiul Oradea şi din două localităţi au fost afectate de inundaţii, în urma ploilor torenţiale căzute duminică după amiază. În Bihor, unde au fost emise mai multe alerte meteo, autorităţile au transmis trei mesaje Ro-Alert prin care avertizează populaţia cu privire la ploi torenţiale, vijelii, vânt puternic. În unele zone a căzut grindină. În Oradea, vântul puternic a doborât mai mulţi copaci, unii dintre arbori prăbuşindu-se peste autoturisme. Pompierii militari intervin cu şapte autospeciale şi şase motopompe, pentru gestionarea a 14 situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice periculoase manifestate la nivelul municipiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE – Furtuna continuă să provoace pagube, duminică după amiază, în judeţul Bihor. În Oradea, vântul puternic a doborât mai mulţi copaci, unii dintre arbori prăbuşindu-se peste autoturisme.
Pompierii militari din Oradea intervin cu şapte autospeciale şi şase motopompe,  pentru gestionarea a 14 situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice periculoase manifestate la nivelul municipiului, desfăşurând  patru operaţiuni de degajare a copacilor doborâţi de vântul puternic pe carosabil pe străzile Calea Aradului, Borşului, Armatei Române şi pe DN 19, la ieşirea din Oradea spre Biharia. 
 
De asemenea, pompierii desfăşoară zece misiuni de evacuare a apei din curţi, pivniţe şi un garaj situate pe străzile Aleşdului, Clujului, Ion Buşiţia, Privoghetorii, Aurel Covaci, Valentin Zaharia, Borşului şi Ion Mincu. Pe strada Bumbacului din municipiu, un arbore căzut peste patru autoturisme, iar pe strada Tăbăcarilor, apa a intrat în curtea unei case.
 
Şi în localitatea Cuza, un echipaj al ISU Bihor acţionează pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Conform datelor furnizate de ISU Bihor, echipajele de pompieri ale Secţiei Beiuş şi Gărzii 1 Mai au acţionat, duminică, în localităţile Meziad, respectiv Sânmartin, pentru evacuarea apei din două pivniţe, iar pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea au intervenit pentru evacuarea apei din curtea unei gospodării situate pe strada Aleşdului din municipiul Oradea. În după amiaza zilei de duminică, autorităţile din judeţ au transmis populaţiei trei mesaje Ro-Alert prin care avertizează asupra furtunilor abătute asupra mai multor localităţi.

Meteorologii au emis mai multe avertizări de vreme severă imediată valabile pentru acest judeţ. Duminică, până la ora 18:30, în judeţul Bihor localităţile Aleşd, Popeşti, Tileagd, Suplacu de Barcău, Brusturi, Tăuteu, Biharia, Sântandrei, Chişlaz, Derna, Sârbi, Borş, Cetariu, Paleu, Spinuş se află în continuare sub atenţionare cod portocaliu meteorologic.

În aceste zone se vor semnala averse torenţiale care vor acumula peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.