Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu a dispus efectuarea unui control la un şantier din Capitală. A fost constatat că şantierul nu are rampă de spălare a roţilor, iar societatea nu colectează selectiv deşeurile rezultate din activitate, fapt pentru care a fost aplicată o amendă de 45.000 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ca urmare a controlului tematic dispus de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, având ca obiect respectarea legislaţiei de mediu în cadrul organizărilor de şantier, o echipă comună de comisari de la Comisariatului Municipiului Bucureşti şi Comisariatului General, a efectuat un control la şantierul aflat în str. Nuţu Ion, nr. 2 din sectorul 5. În urma verificărilor s-a constatat că şantierul nu este prevăzut cu rampa de spălare a roţilor iar societatea nu colectează selectiv deşeurile rezultate din activitate, o parte din acestea fiind depozitate direct pe sol”, arată postarea de joi, de pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu.
 
Sursa citată mai spune că „pentru nerespectarea prevederilor din legislaţia de mediu (OG 92/2021, art. 16, alin. 1 şi Legii 104/2011, art. 59, alin. 1) au fost aplicate 2 amenzi în valoare totală de 45.000 lei”.
 
„De asemenea, au fost impuse măsuri pentru remedierea situaţiei”, mai indică sursa menţionată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.