Un deţinut de la Penitenciarul Craiova-Pelendava care fusese confirmat cu Covid-19 a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, acesta având şi alte afecţiuni medicale şi cronice. Penitenciarul anunţase săptămâna trecută co 47 de deţinuţi fuseseră confirmaţi cu Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Penitenciarul Craiova-Pelendava a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că pe data de 11 noiembrie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, a survenit decesul unei persoane custodiate de Penitenciarul Craiova-Pelendava.

“Persoana privată de libertate, vârstincă, cunoscută cu o serie de afecţiuni medicale cronice şi periodic internată în unităţi spitaliceşti ale sistemului penitenciar sau publice, a fost prezentată la unitatea sanitară, pentru consult de specialitate, în data de 5 noiembrie. Conform procedurilor, s-a efectuat testul pentru SARS-CoV-2, primul rezultat fiind neconcludent. Testul ulterior a relevat un rezultat pozitiv. Conform certificatului medical constatator al decesului, printre cauzele decesului se numără şi boala Covid-19, alături de alte stări morbide importante”, se arată în comunicatul penitenciarului.

Administraţia Penitenciarului Craiova-Pelendava, prin respectarea Planului de măsuri aplicabil la nivelul sistemului penitenciar a procedat, ulterior confirmării rezultatului pozitiv, la izolarea medicală şi testarea specifică a efectivului cazat în aceeaşi cameră de deţinere cu persoana confirmată Covid-19, rezultatele obţinute, pozitive, fiind comunicate pe data de 11 noiembrie.

Penitenciarul anunţase atunci că 47 de deţinuţi din aceeaşi secţie de deţinere au fost confirmaţi cu Covid-19. Starea de sănătate a persoanelor private de libertate în cauză este bună, tratamentul specific fiindu-le acordat în penitenciare-spital, a precizat sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.