Un copil în vârstă de nouă luni diagnosticat cu rujeolă a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, el fiind internat luna trecută în unitatea medicală cu probleme respiratorii. Ulterior, părinţii au revenit cu copilul la spital, cu suspiciune de rujeolă, care s-a confirmat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, un copil în vârstă de nouă luni din judeţul Tulcea a murit miercuri la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. El fusese adus de la Tulcea luna trecută şi internat în unitatea medicală între 15 şi 21 mai., având probleme respiratorii. Pe data de 29 mai, copilul a fost adus din nou la Spitalul Judţean Constanţa cu suspiciune de rujeolă, această fiind confirmată o zi mai târziu. În urma complicaţiilor suferite, pe fondul imunităţii scăzute, copilul a murit miercuri.

Este al 56-lea caz de deces din cauza rujeolei înregistrat de la debutul epidemiei.

Ultimele date transmise de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile arată că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în Romania era 13.871. 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.