UMF "Titu Maiorescu" consideră acuzaţiile UMF "Carol Davila" privind presupuse abuzuri şi ilegalităţi în folosirea spaţiilor Institutului Clinic Fundeni ca neîntemeiate şi calomnioase şi anunţă că va constitui o comisie specială, la care să fie invitată şi conducerea Institutului Clinic Fundeni Bucureşti, şi, în cel mai scurt timp, va răspunde tuturor acuzaţiilor aduse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Universitatea Titu Maiorescu îşi exprimă surprinderea şi indignarea faţă de materialul intitulat Comunicat de presă care poartă antetul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti, nesemnat conform rigorilor unui asemenea document, prin care sunt formulate acuzaţii grave la adresa Universităţii Titu Maiorescu", anunţă reprezentanţii acestei instituţii de învăţământ.

Ei se declară surprinşi de acuzaţiile venite din partea UMF Carol Davila şi susţin că însăşi această universitate recunoaşte că UMF Titu Maiorescu are toate aprobările pentru a funcţiona legal.

"Surprinderea este cu atât mai mare cu cât, în cuprinsul comunicatului, se face afirmaţia: «…Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti a semnalat în nenumărate rânduri aceaste ilegalităţi, atât Guvernului României, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Educaţiei, dar şi Ministerului Justiţiei, însă fără a primi în schimb o soluţionare legală» Mai mult decât atât, în cuprinsul comunicatului de presă se recunoaşte faptul că Universitatea Titu Maiorescu a obţinut din partea Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi a Ministerului Sănătăţii toate aprobările în vederea desfăşurării activităţii didactice şi de cercetare ştiinţifică în condiţii de legalitate, în cadrul Institutului Clinic Fundeni Bucureşti", arată un comunicat al UMF Titu Maiorescu.

Potrivit Universităţii Titu Maiorescu, instituţiei nu i s-a comunicat niciodată de către autorităţi că ar fi săvârşit abuzuri sau ilegalităţi în spitalele din Bucureşti.

"Faţă de conţinutul comunicatului de presă, care cuprinde formulări agresive, tendenţioase, discriminatorii, atribuite unor personalităţi precum prof. univ. dr. Mircea Beuran şi prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, Universitatea Titu Maiorescu a hotărât constituirea unei comisii speciale, la care să fie invitată şi conducerea Institutului Clinic Fundeni Bucureşti, pentru ca, în cel mai scurt timp, să răspundă punctual la acuzaţiile formulate de Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti şi să aducă la cunoştinţa publicului faptul că acuzaţiile sunt neîntemeiate, abuzive şi calomnioase", susţin reprezentanţii Universităţii Titu Maiorescu, care precizează că instituţia lor este acreditată cu “grad de încredere ridicat” de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Bucureşti a acuzat Universitatea “Titu Maiorescu” de abuzuri şi ilegalităţi privind folosirea spaţiilor din Institutul Clinic Fundeni pentru stagii clinice şi cursuri cu studenţii Facultăţii de Medicină a acestei universităţi private, în diferite specialităţi medicale.

Conducerea UMF i-a solicitat ministrului Sănătăţii să dispună încetarea aprobărilor obţinute în urmă cu doi ani de Universitatea ”Titu Maiorescu”, susţinând că în baza acestora se derulează activităţi “în afara legilor şi a reglementărilor ARACIS”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.