Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, joi seară, că alocaţiile au fost deja mărite cu 20% şi se va rămâne la această majorare, într-o primă etapă, chiar dacă Curtea Constituţională va stabili că Guvernul nu are dreptate, având în vedere că legea adoptată de Parlament stabileşte dublarea alocaţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul Orban în mod cert va majora alocaţiile cu 20%. Luna septembrie este cea în care vor veni şi pensiile majorate şi alocaţiile mărite”, a afirmat, joi seară, la TVR 1, Raluca Turcan, întrebată ce se va întâmpla cu alocaţiile, dacă CCR nu va da dreptate Guvernului.

Vicepremierul susţine că, şi când era în Opoziţie, PNL a indicat întotdeauna sursa de finanţare, chiar şi la creşterea alocaţiilor din 2019.

”Din nefericire, din momentul în care s-a schimbat roata, cei care guvernau atunci - care s-au opus creşterii alocaţiilor – s-au gândit «hai să facem un gest populist şi să dublăm din nou alocaţiile», ignorând sursa de finanţare. Noi am spus că dublăm alocaţiile etapizat alocaţiile, astfel încât bugetul de stat să le poată susţine. Vom rămâne pe 20% într-o primă etapă, urmând ca deanul viitor să mergem gradual”, a afirmat vicepremierul.

De asemenea, întrebată despre anunţul PSD şi ALDE că vor modifica OUG privind rectificarea bugetară pentru a interveni asupra creşterii punctului de pensie, Turcan a afirmat: ”Populist, ca şi această propunere de majorare a punctului de pensie cu 40%, în condiţiile în care înainte exista o lege şi pensiile se indexacu cu rata inflaţiei şi în raport cu salariul mediu”.

Parlamentul a votat dublarea alocaţiilor în anul 2020.

Guvernul a adoptat un act normativ pentru creşterea alocaţiilor în mod etapizat, cu câte 20% la începutul fiecărui semestru, până la 1 iulie 2022.

Prima majorare a intrat în vigoare la 1 august, iar alocaţiile mărite vor fi primite începând cu 8 septembrie, potrivit anunţului ministrului Muncii, Violeta Alexandru.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.