Obiectul găsit pe plaja de la Sfântu Gheorghe din judeţul Tulcea este o "lovitură inertă" de aruncător de grenade, având o vechime de mai bine de 20 de ani, au transmis reprezentanţii Forţelor Navale. Aceasta a fost detonată de militari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit Forţelor Navale, obiectul nu avea încărcătură explozivă şi nici focos activ. 
 
 
"După inspectarea vizuală, obiectul semnalat s-a dovedit a fi o lovitură inertă tip PG-7, cu o vechime de peste 20 de ani, pentru trageri de instrucţie cu aruncătorul de grenade portativ AG-7, fără încărcătura explozivă cumulativă şi fără focos activ. Infanteriştii marini care au intervenit pe plaja din Sfântu Gheorghe au neutralizat lovitura la faţa locului, prin detonare, conform procedurilor standard”, arată sursa citată.
 
O echipă de militari EOD (specialişti în dezamorsarea dispozitivelor explozive) din cadrul Regimentul 307 Infanterie Marină "Heracleea” din Babadag a executat, marţi, o misiune în localitatea Sfântu Gheorghe pentru neutralizarea unei lovituri inerte de aruncător de grenade. 
 
"Prezenţa obiectului, aflat pe plajă, în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră, a fost semnalată de o persoană civilă printr-un apel la numărul unic pentru urgenţe 112. Infanteriştii marini EOD s-au deplasat de urgenţă la faţa locului cu două ambarcaţiuni rapide”, a mai precizat sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.