Premierul Mihai Tudose a cerut, vineri, ministrului Apărării Adrian Tuţuianu, ministrului de Interne Carmen Dan şi secretarului de stat din MAI Raed Arafat să acţioneze de urgenţă, în mod coordonat, în cadrul celulei de criză, pentru salvarea vieţii militarilor răniţi în accidentul care a avut loc joi seară în judeţul Argeş. Prim-ministrul a solicitat şi ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, să pună la dispoziţia spitalelor în care vor fi internaţi militarii răniţi toate resursele necesare pentru a fi cât mai bine ingrijiţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul informează că prim-ministrul Tudose este în permanentă legătură cu instituţiile implicate în acţiunea de salvare pentru ca Executivul să pună la dispoziţie tot ce este nevoie pentru sprijinirea victimelor şi a familiilor acestora. 

"Solicit ministrului Sănătăţii să pună la dispoziţia spitalelor în care vor fi internaţi militarii răniţi toate resursele necesare pentru a fi cât mai bine ingrijiţi. În această seară am cerut şi ministrului Apărării Adrian Tutuianu, precum şi secretarului de stat din MAI Raed Arafat, să se deplaseze la locul accidentului pentru a coordona acţiunile de salvare. Suntem alături de militarii răniţi în acest cumplit accident şi le dorim multă sanatate", a precizat premierul Tudose, potrivit sursei citate.

De asemenea, şeful Executivului a transmis condoleanţe tuturor celor îndureraţi după această tragedie. De asemenea, potrivit sursei citate, Executivul va oferi sprijinul necesar familiilor militarilor implicaţi în accidentul din judeţul Argeş.

Un camion în care se aflau 13 militari s-a răsturnat, joi seară, într-o râpă de aproximativ 40 de metri, în localitatea Dâmbovicioara din judeţul Argeş. Trei dintre militari - care erau încarceraţi - au decedat, au declarat pentru News.ro surse locale. Ceilalţi zece au fost scoşi de către echipale de salvare după o intervenţie extrem de dificilă, iar nouă dintre ei au fost răniţi şi sunt transportaţi la spitale. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus că, potrivit declaraţiilor şoferului, camionul ar fi rămas fără frâne. Vehiculul - în care se aflau militari de la Batalionul de vânători de munte de la Câmpulung Muscel - era într-un convoi în care se mai aflau încă trei camioane şi un ARO, care se întorceau de la un exerciţiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.