Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, luni, că va discuta personal cu fiecare dintre consilierii locali de la PNL şi USR care "votează politicianist" şi care sunt "ghidaţi" de liderul de partid în privinţa votului pentru a le explica faptul că "trebuie să voteze în interesul cetăţenilor". El a susţinut că PNL şi USR votează doar împotriva primarului şi nu ţin cont de nevoile cetăţenilor, referindu-se la patru proiecte promovate în ultima şedinţă a Consiliului Local, care au fost respinse de consilierii de la PNL şi USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"La ultima şedinţă de consiliu am avut patru proiecte importante, dar nu au trecut, pentru că consilierii USR şi PNL nu au votat şi nu au avut o explicaţie plauzibilă. Nu mă voi lăsa şi voi face toate demersurile să discut personal cu consilierii de la cele două partide care votează politicianist. Eu sunt ghidati de liderul de partid, care le spune cum să voteze. Nu e normal. (...) Chiar dacă ei nu au votat, vom găsi soluţii alternative, oricât de mult se vor opune, pentru că nu mai votează pentru cetăţeni, ci împotriva primarului", a declarat Dan Tudorache, într-o conferinţă de presă.
 
Primarul a spus că printre proiectele respinse în şedinţa de consiliu local se numără un proiect pilot privind eficienţa energetică la case, spunând că este normal ca un cetăţean din Sectorul 1 care stă la casă să beneficieze de aceeaşi sumă pentru reabilitare de care beneficiază un cetăţean care locuieşte la bloc.
 
"Am venit cu un proiect pilot, dar nu a trecut. În consecinţă, va trebui să intru în următoarea şedinţă din nou cu acest proiect. (...) Liderii lor de partid stau în sală şi îi urmăresc cum votează. Asta trebuie să înţeleagă cetăţenii, că ei nu votează cu sufletul şi cu mintea, ci cum gândeşte un lider de partid. La următoarea şedinţă sau când voi introduce din nou proiectul cu eficienţa energetică la case o să chem în sală mai mulţi locuitori care stau la casă să îi vadă cum îşi bat joc de orice iniţiativă de bun augur a mea", a subliniat primarul.
 
Alt proiect respins în şedinţa de consiliu se referă la grădiniţele cu program de vară, unde părinţii îşi pot lăsa copiii fără să plătească cei 15 lei pe zi. Primarul a explicat că, pentru a acoperi costurile acestui proiect, ar urma să fie tăiate fondurile pentru mobilierul nou care ar fi fost introdus în toamnă în şcoli şi grădiniţe.
 
De asemenea, potrivit primarul Sectorului 1, directorul Şcolii nr. 12 şi părinţii elevilor care învaţă acolo au solicitat construirea unui corp nou de clădire, întrucât elevii sunt foarte mulţi şi sunt nevoiţi să înveţe în trei schimburi.
 
"Este un teren de 1.600 de metri pe care putem construi. Trebuie să trec acel teren din administraţia pieţelor în cea a şcolii. Consilierii nu au votat doar pentru că acel proiect venea din partea primarului. Îi anunţ pe părinţi că chiar dacă PNL şi USR boicoteză, vom construi acel corp de clădire necesar", a spus Tudorache.
 
Primarul a explicat că reprezentanţii USR voiau ca acel corp de clădire să fie construit inclusiv pe terenul pe care în prezent se află o piaţă, nu doar pe cei 1.600 de metri pătraţi disponibili.
 
"Mulţi locuitori din acea zonă au spus că nu vor să renunţe la acea piaţă. adică eu trebuie să fiu între ciocan şi nicovală. Trebuie să respect toate solicitările. Rămâne piaţa, iar pe terenul liber construim acel corp de clădire pentru Şcoala 12", a subliniat Tudorache.      
 
Al patrulea proiect respins se referă la înfiinţarea unei comisii care să negocieze preluarea mărcii Rapid, motivul pentru care consilierii USR şi PNL au votat împotrivă sau s-au abţinut fiind că documentele proiectului nu au fost trimise cu cinci zile înaintea şedinţei, aşa cum prevede regulamentul.
 
Primarul a spus că înfiinţarea comisiei nu ar fi însemnat bani, astfel că nu înţelege de ce consilerii nu au aprobat proiectul.
 
"Mulţi locuitori au spus că ar trebui sa revigorăm acest lucru. (...) Ce să vezi, consilierii au motivat că au foat anunţaţi cu două zile înainte. Le-am explicat că nu înseamnă bani. Au zis că de ce mă grăbesc. Trebuie să rezolvăm această problemă până la sfârşitul lunii. Ne-au blocat proiectul, dar prin dispoziţie de primar am creat comisia şi în acest moment funcţionează", a declarat primarul Sectorului 1.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.