CFR Călători va asigura, cu ocazia vizitei Papei Francisc, circulaţia trenurilor special comandate pentru transportul grupurilor mari de pelerini, va suplimenta cu vagoane trenurile spre /dinspre Bucureşti - 31 mai, Iaşi şi Miercurea Ciuc - 1 iunie şi Blaj - 2 iunie şi va introduce noi trenuri, pe rutele spre localităţile Miercurea Ciuc şi Iaşi în 1 iunie şi Blaj în 2 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CFR Călători informează că, în perioada desfăşurării călătoriei apostolice a Papei Francisc în România, va fi în circulaţie capacitatea maximă de transport, tehnic disponibilă.

Astfel, se va asigura circulaţia trenurilor special comandate, în urma solicitărilor venite de la arhiepiscopii, episcopii şi a operatorului naţional de transport feroviar din Ungaria – MAV, pentru transportul grupurilor mari de pelerini pe următoarele rute: Timişoara – Braşov – Miercurea Ciuc; Oradea – Cluj-Napoca – Miercurea Ciuc; Dej Călători – Cluj-Napoca – Blaj şi retur; Cluj-Napoca – Blaj şi retur.  

De asemenea, se va suplimenta cu vagoane capacitatea de transport a trenurilor aflate în circulaţie spre /dinspre Bucureşti - 31 mai, Iaşi şi Miercurea Ciuc - 1 iunie şi Blaj - 2 iunie.

Totodată, se vor introduce în circulaţie trenuri suplimentare de rang Regio pe următoarele rute: Braşov – Miercurea Ciuc şi retur; Târgu Mureş – Gheorghieni – Miercurea Ciuc şi retur; Ghimeş – Miercurea Ciuc şi retur; Adjud – Roman – Paşcani – Iaşi şi retur; Vaslui – Iaşi şi retur; Braşov – Blaj şi retur; Sibiu – Blaj şi retur; Teiuş – Blaj şi retur, ce vor deservi localităţile Miercurea Ciuc şi Iaşi în data de 1 iunie şi Blaj în data de 2 iunie. În zilele evenimentelor, pentru asigurarea unui transport în condiţii optime, toate aceste trenuri suplimentare vor avea regim de rezervare obligatorie a locurilor, iar legitimaţiile de călătorie vor putea fi cumpărate şi online.

CFR Călători precizează că a menţinut permanent legătura cu arhiepiscopiile, episcopiile zonale şi autorităţile locale în vederea organizării traficului.

Pentru gestionarea fluxurilor de pelerini, vânzarea biletelor la trenurile suplimentare a început miercuri, eşalonat, prioritate având grupurile organizate de către arhiepiscopii şi episcopii sau autorităţi locale.

CFR Călători aminteşte pentru 31 mai s-au luat măsuri de suplimentare la capacitate maximă a trenurilor cu sosire/plecare în/din toate staţiile din Bucureşti: Gara de Nord, Gara Basarab şi Gara Obor.

Pentru evitarea supra-aglomerării din perioada 31 mai - 2 iunie, pasagerii sunt rugaţi să îşi programeze din timp călătoria către zonele de desfăşurare a manifestărilor, să folosească toate trenurile puse la dispoziţie de CFR Călători şi să îşi cumpere cu anticipaţie legitimaţiile de călători, utilizând toate canalele de distribuţie: online, casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj, automate de vânzare bilete din gări.

"Având în vedere că oraşele vizitate de Suveranul Pontif (Bucureşti şi Iaşi), sunt importante centre universitare, CFR Călători face un apel la studenţii care beneficiază de călătorii gratuite pe calea ferată să îşi programeze călătoriile astfel încât să evite utilizarea celor mai solicitate trenuri pentru evenimentele religioase din oraşele respective", arată compania

Totodată, pentru a preîntâmpina aglomeraţia de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR, se recomandă cumpărarea legitimaţiilor de călătorie cu anticipaţie şi online de pe site-ul www.cfrcalatori.ro şi de la automatele de vânzare bilete din staţiile de cale ferată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.