Trei persoane din Galaţi au fost amendate cu câte 20.000 de lei fiecare pentru pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Echipele de control au verificat 15 adrese, la care ar fi trebuit să găsească 27 de persoane. De asemenea, a fost amendat un centru de tip after school unde erau 15 copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit prefectului de Galaţi, Gabriel Avrămescu, echipele de control din Galaţi au făcut 15 vizite domiciliare la 27 de persoane aflate pe lista celor care trebuie să respecte măsura izolării la domiciliu.

Trei persoane nu au fost găsite acasă, aşa că au fost amendate cu câte 20.000 de lei. Un bărbat era plecat la serviciu, un altul, şofer de TIR, a fost prins în judeţul Bihor, iar al treilea a plecat către Italia. 

De asemenea, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi şi DSP au amendat un centru tip afterschool. 

Echipele de control au găsit aici 15 copii, deşi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis suspendarea activităţii în aceste centre. Afterschoolul din Galaţi a fost amendat cu 7.500 de lei.

În acest moment, la Galaţi sunt 662 de persoane izolate la domiciliu, iar trei sunt în carantină instituţionalizată. În acest judeţ există un bolnav confirmat cu coronavirus.

În faţa acestei situaţii, autorităţile locale iau o serie de măsuri în încercarea de a reduce riscul îmbolnăvirilor.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgennţă a decis  alocarea din fondul de rezervă a resurselor necesare pentru branşarea celor aproximativ 200 de familii cărora le-a fost sistată alimentarea cu apă curentă din cauza datoriilor. 

De asemenea, s-a decis igienizarea mijloacelor de transport în comun la fiecare capăt de linie., prelungirea perioadei acordării de facilităţi la plata impozitelor cu încă 30 de zile şi limitarea accesului în incinta centrelor de plată la 10 persoane.

Limitarea accesului la Evidenţa Persoanei şi Starea Civilă, suspendarea activităţii la cele trei teatre şi interzicerea accesului public la Baia Comunala sunt alte măsuri dipuse de autorităţile gălăţene.

Competiţiile sportive se vor desfăşura fără spectatori - se suspendă antrenamentele, cu excepţia echipelor de seniori.

De asemenea, s-a decis interzicerea accesului vizitatorilor şi a aparţinătorilor în spitale, cămine de bătrâni şi centrele sociale, iar în spaţiile inchise din pieţe trebuie luate măsuri suplimentare de dezinfecţie, ventilaţie şi curăţenie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.