Traficul rutier pe DN 67C, între Novaci şi Rânca, judeţul Gorj, a fost închis, marţi, din cauza viscolului şi a ninsorilor puternice, care reduc foarte mult vizibilitatea. Trei utilaje care acţionau în zonă au rămas blocate, iar şenilata de la SDN Târgu Jiu intervine pentru a-i evacua pe oamenii care lucrau pe aceste utilaje.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că, după o noapte de cod galben de ninsori importante cantitativ, depunere de strat consistent de zăpadă şi viscol în zona montană, marţi, Poliţia Rutieră şi CNAIR au închis circulaţia rutieră pe DN 67C între Novaci şi Rânca, judeţul Gorj. Măsura a fost luată din cauza viscolului şi a ninsorilor consistente care produc vizibilitate extrem de redusă (aproape de 0).

 

"Precizăm că din cauza condiţţilor meteorologice extreme de pe acest drum montan aflat la altitudine, 3 utilaje ce se aflau în acţiune au rămas blocate pe traseu. La această oră, şenilata de la SDN Târgu Jiu acţionează pentru a-i evacua pe deservenţii utilajelor rămase blocate şi pentru a-i transporta într-o zonă sigură", spun reprezentanţii CNAIR, menţionând că utilajele vor fi recuperate şi vor acţiona atunci când condiţiile meteorologice din zonă vor permite.

Drumarii de la CNAIR au acţionat, de luni de la ora 17.00 până marţi la ora 5.30, cu 427 de utilaje şi au răspândit aproximativ 1.239 de tone de material antiderapant.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de precipitaţii, în general moderate cantitativ, şi intensificări temporare ale vântului, valabilă pentru întreaga ţară. În 24 de judeţe, în special în zonele de munte, este cod galben de ninsori abundente, strat consistent de zăpadă şi viscol, de luni seară, de la ora 20.00, până miercuri dimineaţă, la ora 2.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.