Autotrenul care transporta lemn şi din care un buştean s-a desprins, marţi, străpungând parbrizul unui autoturism, pe DN 10, în judeţul Braşov, era încărcat cu aproape 10 metri cubi peste cantitatea trecută în acte. Constatarea a fost făcută de către reprezentanţii Ocolului Silvic Teliu, pe care poliţiştii i-au solicitat să constate dacă lemnul trecut în acte corespunde cantităţii transportate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
TIR-ul din care marţi dimineaţă s-a desprins un buştean, trunchiul căzând peste capota unui autoturism şi străpungând parbrizul acestuia era încărcat cu cantitate mai mare de lemn decât cea trecută în documente. 
„În urma măsurătorilor corespunzătoare efectuate de către reprezentanţii Ocolului Silvic Teliu asupra mărfii transportate, s-a constatat faptul că nu erau emise documente specifice de provenienţă şi transport pentru întreaga cantitate de lemn aflată în mijlocul de transport, existând cantitatea de 9,42 metri cubi în plus faţă de cea înregistrată în aplicaţia în aplicaţia Sumal 2.0”, informează, marţi după amiază, Poliţia judeţeană Braşov.
 
Pentru că transportul verificat nu îndeplinea condiţiile de legalitate, materialul lemnos suplimentar a fost confiscat şi predat în custodie unui reprezentant din cadrul ocolului silvic.
Poliţiştii l-au amendat contravenţional  cu 4.000 de lei pe şoferul TIR-ului, în conformitate cu prevederile legii silvice. Sancţiunea se adaugă altor amenzi contravenţionale pe care acesta le-a primit în urma evenimentului rutier şi al căror cuantum depăşeşte 13.000 de lei.
Un autotren încărcat cu lemn a lovit poarta de gabarit a unui pod de cale ferată, în judeţul Braşov, iar în urma evenimentului unul dintre buşteni s-a desprins de restul încărcăturii şi a străpuns parbrizul unui autoturism înmatriculat în alt stat. Pasagerii din maşina mică au scăpat fără răni grave, şoferul suferind leziuni uşoare. Verificările făcute de poliţişti în cazul TIR-ului au arătat mai multe abateri, motiv pentru care conducătorul acestuia a primit amenzi în cuantum total de peste 13.000 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.