Un sistem modular în care pot fi trataţi 50 de pacienţi cu forme uşoare şi medii de COVID-19 a fost deschis marţi ca secţie externă a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă ”Dr. Victor Popescu” din Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sistemul medical modular de izolare şi tratament (SMMIT) Timişoara, care funcţionează ca secţie externă de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă ”Dr. Victor Popescu” din localitate, şi-a început, marţi, 21 iulie, activitatea medicală de tratare a cazurilor cu formă uşoară sau medie de infecţie cu SARS-COV-2”, anunţă MApN.

La acest moment, SMMIT poate să asigure asistenţa medicală pentru un număr maxim de 50 de pacienţi, iar capacitatea secţiei de ATI este de patru paturi destinate pacienţilor a căror stare se agravează în timpul internării, fiind posibilă asigurarea suportului vital până la transferul acestora pe o secţie de ATI într-un spital COVID-19, pentru monitorizare şi tratament.

Sistemul medical modular de izolare şi tratament are în dotare un laborator de analize RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19 cu o capacitate de prelucrare de 40 de teste pe zi.

Personalul medical care îşi desfăşoara activitatea este format din medici încadraţi la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă ”Dr. Victor Popescu” Timişoara, precum şi personal nou angajat pe o perioada de 6 luni pentru sprijin epidemiologic.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.