Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a referit miercuri, la cazul copilului de aproape 10 ani, adus de la Buzău şi diagnosticat cu sindrom multisistemic inflamator (PIMS), spunând că acesta are parte de tot ce înseamnă tratament de specialitate şi autorităţile sunt dispuse să asigure inclusiv o altă terapie dacă este nevoie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nelu Tătaru a fost întrebat care este starea copilului internat la terapie intensivă la Spitalul Gomoiu.

“O să mă interesez astăzi. Am înţeles că beneficiază de tot ce înseamnă tratament de specialitate pentru şi starea bună pe care o avea în zilele anterioare. Ţinem permanent legătura prin departamentul de asistenţă medicală în condiţiile în care este necesară o suplimentară sau este necesară o altă terapie atunci suntem dispuşi inclusiv la a asigura şi altă terapie”, a transmis ministrul.

El a mai precizat că au mai fost trei copi internaţi la ATI în Iaşi, suspecţi de COVID-19, dar diagnosticul nu s-a confirmat.

“Era singurul din ATI. Au mai fost săptămâna trecută trei suspecţi în ATI la Spitalul pentru Copii Sfânta Maria din Iaşi, dar nu s-a confirmat prezenţa coronavirusului”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Un băieţel din Buzău, infectat cu COVID 19 este internat la Terapie Intensivă la Spitalul Victor Gomoiu din Capitală. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.