Aproape o mie de persoane s-au înghesuit, miercuri, la Primăria Alba Iulia, pentru a-şi depune dosarele pentru unul dintre locurile de parcare cu plată pe care administraţia locală le închiriază în această perioadă, oamenii formând cozi şi întocmind liste încă de la sfârşitul săptămânii trecute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de persoane s-au adunat, încă de sâmbătă dimineaţă, în faţa Primăriei Alba Iulia pentru a fi siguri că vor prinde unul dintre locurile de parcare scoase spre închiriere de administraţia locală şi care urmează să fie repartizate în această săptămână.

Numărul solicitanţilor a ajuns la aproape o mie de persoane, marţi noapte, când s-au aşezat la coadă având în vedere că Primăria Alba Iulia a început să primească cererile începând de miercuri dimineaţă.

”Aşteptăm pentru un loc de parcare. Am stat pe rând eu şi fiul meu încă de sâmbătă seara pentru că dacă plecam şi nu eram la ora la care se strigau listele pierdeam locul. E umilitor pentru oricine să stea la coadă cu câteva zile în urmă pentru un loc de parcare pentru care mai şi plăteşte”, a spus unul dintre bărbaţii care stăteau la coadă miercuri în faţa primăriei.

Un alt bărbat spune că i se pare ”ruşinoasă” soluţia aleasă de administraţia locală pentru închirierea parcărilor din Alba Iulia.

”E ruşinos şi o bătaie de joc, dar am fost nevoit să o accept. Trebuie să îmi parchez maşina undeva şi în zona blocului meu sunt doar câteva locuri de parcare. Unde să îmi duc maşina? În curte la primar? Cel mai deranjant este că noi mai şi plătim pentru bătaia aceasta de joc pentru că un loc de parcare se închiriază şi plăteşti 120 de lei pe an”, a mai spus bărbatul.

”M-am înscris la coadă şi am stat trei nopţi în stradă pentru un loc de parcare. Ce pot să spun  doar că mi se pare înjositor că am ajuns aici şi parcă suntem înainte de 1989”, a spus o femeie care aştepta să îşi depună dosarul pentru un loc de parcare.

Potrivit unui alt bărbat, din cauza cozii şi înghesuielii formate miercuri unei femei şi unui bărbat li s-a făcut rău după s-ar fi certat cu ceilalţi oameni care stăteau la coadă, însă nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

La rândul său, consilierul local independent Mircea Trifu a declarat miercuri, pentru News.ro, că în ultimele zile a stat de vorbă cu oamenii care au aşteptat la coadă pentru un loc de parcare şi va propune în Consiliul Local găsirea unei soluţii mai ”umane” şi mai ”europene” pentru închirierea acestor locuri de parcare.

Primăria din Alba Iulia a scos spre închiriere 888 de locuri de parcare dintre blocurile de pe Bulevardul Transilvaniei - Strada Vasile Goldiş.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, înscrierea pentru repartizarea acestor parcări are loc, miercuri, iar principiul de repartizare este ”primul venit, primul servit”. Costul de închiriere a unei parcări pe an este de 120 de lei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.