Starea pilotului rănit grav în accidentul aviatic de la Frătăuţii Vechi, judeţul Suceava, este uşor ameliorată, dar medicii spun că nu se pune, în acest moment, problema unei operaţii. Bărbatul este încă în comă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Bochiş este internat în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, fiind în continuare în comă, însă, potrivit medicilor, "starea lui este uşor ameliorată".

"Nu se pune acum problema unei operaţii. Pacientul este sedat. Putem spune că starea lui este uşor ameliorată, dar mai sunt câteva zile dificile. Nu se exclude totuşi intervenţia chirurgicală, dar deocamdată nu este cazul", a declarat, pentru News.ro, medicul Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Pilotul rănit grav în accidentul aviatic de la Frăutăţii Vechi, judeţul Suceava, a fost adus, sâmbătă, cu elicopterul SMURD la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Sorin Bochiş, în vârstă de 53 de ani, originar din Timişoara, a fost găsit în viaţă de către echipele de descarcerare care au ajuns la locul accidentului, însă starea acestuia era extrem de gravă.

Pilotul a fost adus cu elicopterul la Spitalul de Neurochirurgie din IaşI, cu traumatism cranio-cerebral deschis, fractură de gambă şi alte contuzii, fiind în comă, intubat. 

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit la antrenamente, sâmbătă, în localitatea Frătăuţii Vechi din judeţul Suceava, unul dintre piloţi murind, iar celălalt fiind grav rănit. Potrivit IGSU, pe timpul unor zboruri de antrenament, două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în zbor, iar ulterior s-au prăbuşit în afara pistei. 

Poliţiştii din Suceava au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă, dosarul fiind coordonat de procurori. De asemenea, specialiştii Autorităţii Aeronatice Civile fac propria anchetă pentru a vedea dacă a fost vorba despre eroare umană sau defecţiune tehnică. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.