Autorităţile au lansat un spot de promovare a Legii Anastasia, care stipulează pedepse cu închisoarea pentru cei care se urcă băuţi sau fără permis la volan şi produc accidente mortale. Spotul va fi difuzat ca mesaj de interes public de televiziuni şi radiouri. ”Opreşte-l pe cel de lângă tine să producă o tragedie!”, este mesajul campaniei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Spotul Legii Anastasia #fiicuratlavolan va fi difuzat de televiziunile şi radiourile din România ca mesaj de interes public. Difuzarea acestui videoclip face parte din campania naţională iniţiată anul trecut de iniţiatorul Legii Anastasia, senatorul Robert Cazanciuc”, a transmis, vineri seară, Guvernul.

Executivul precizează că ”Ministerul Afacerilor Interne şi Consiliul Naţional al Audiovizualului au o contribuţie substanţială la derularea campaniei de conştientizare a pericolelor provocate de cei care urcă la volan sub influenţa alcoolului, a substanţelor interzise sau fără permis de conducere şi ucid oameni”.

Videoclipul a fost realizat de Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România, mesajul acestuia fiind: ”Opreşte-l pe cel de lângă tine să producă o tragedie!”

Legea Anastasia îi condamnă la închisoare pe cei care conduc fără permis sau sub influenţa alcoolului şi produc accidente mortale.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, în 7 iulie 2023, legea iniţiată de către senatorul PSD Robert Cazanciuc şi senatorul PNL Daniel Fenechiu care prevede că şoferii care se urcă băuţi la volan şi fără permis de conducere să ajungă direct la închisoare, dacă provoacă accidente mortale.

Actul normativ este cunoscut ca ”Legea Anastasia”, denumită astfel în memoria fetiţei de 4 ani care a fost ucisă, pe 1 iunie, în faţa casei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.