Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova este dotat, începând de miercuri, cu un sistem Real Time PCR pentru depistarea infecţiei cu coronavirus, acesta fiind montat, iar în 24 de ore va putea începe testarea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Primăria Craiova a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că aparatul Real Time PCR a fost achiziţionat de Spitalul de Boli Infecţioase şi este finanţat cu Primărie cu suma de 616.000 de lei. Acesta este montat, iar în 24 de ore va putea începe testarea. 
 
"Adminstraţia craioveană dă dovadă de implicare în lupta împotriva coronavirusului, iar siguranţa unui sistem medical eficient este una din priorităţile momentului. Pe lângă măsurile pe care le-am luat în vederea prevenirii răspândirii virusului, atenţia noastră se îndreaptă către toţi cei în nevoie: persoane suspecte sau bolnave, dar şi către medici şi personalul din spitale care, mai mult ca oricând, au nevoie de toate dotările necesare”, a declarat Mihail Genoiu.
 
Primăria Craiova a precizat că este vorba de o linie de biologie moleculară complet automată (inclusiv combina de stocare). Acest echipament modern permite Spitalului "Victor Babeş" să facă de şase ori mai multe teste pe zi faţă de capacitatea de până acum, dar şi cu un cost mult mai mic pentru fiecare testare.
 
Sursa citată menţionează că acest sistem oferă rezultate în timp foarte scurt, cu costuri minime şi fără erori şi, fiind vorba de o linie complet automată de testare, personalul poate fi relocat către alte necesităţi sau urgenţe.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.