Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că a fost deschisă circulaţia pe lotul Cheţani - Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3), cu o lungime de 15,7 kilometri. ”De astăzi, municipiul Târgu Mureş va avea legături directe pe autostradă până în apropierea municipiului Cluj-Napoca (nodul Gilău), dar şi cu municipiile Turda, Sebeş, Sibiu şi Deva”, explică el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-a deschis circulaţia pe Lotul Cheţani - Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3). Aceşti 15,7 km deschişi astăzi se adaugă celor 13,55 km dintre Nuşfalău şi Suplacu de Barcău, pe care se circulă încă din septembrie. De astăzi, municipiul Târgu Mureş va avea legături directe pe autostradă până în apropierea municipiului Cluj-Napoca (nodul Gilău), dar şi cu municipiile Turda, Sebeş, Sibiu şi Deva”, a arătat Sorin Grindeanu, joi după-amiază, pe Facebook.

Potrivit ministrului Transporturilor, cu excepţia celor 13 kilometri ai secţiunii Margina-Holdea (aflată în construcţie), municipiul Târgu Mureş are acum conexiune de mare viteză inclusiv cu municipiile Timişoara şi Arad, dar şi cu Punctul de Trecere a Frontierei de la Nădlac.

Contractul pentru construcţia lotulul Cheţani-Câmpia Turzii a fost semnat în 26 octombrie 2022, ordinul de începere a fost emis în 21 noiembrie 2022, iar termenul de finalizare contractual era luna august 2024.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.