Societatea de Transport Bucureşti (STB) va distribui, începând de marţi, formularele necesare pentru eliberarea abonamentelor de călătorie gratuite destinate pensionarilor, dar şi celor care însoţesc persoanele vârstnice. După ce datele vor fi verificate la Casa Naţională de Pensii, STB va trimite acasă cardurile care vor fi valabile 12 luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând cu data de 12.02.2019, Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA, începe distribuirea formularelor necesare pentru eliberarea abonamentelor de călătorie destinate pensionarilor care beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun”, au transmis, luni, reprezentaţii STB.

În prima etapă, persoanele cu domiciliul în Bucureşti, pensionate la limită

de vârstă, pot solicita Centrelor de Emitere si Reîncărcare Carduri şi controlorilor
legitimaţii călătorie, instrucţiuni cu privire la datele/ documentele pe care este
necesar să le depună la orice unitate de vânzare (formularul completat însoţit de
copia talonului de pensie şi a actului de identitate).

După completarea formularului tip, împreună cu o copie a talonului de pensie şi a actului de identitate, solicitantul le va depune la oricare Centru de Emitere si
Reîncărcare Carduri al STB SA.

În urma colectării acestor documente, STB SA le transmite către Casa Naţională de Pensii Publice pentru verificare şi validare. După validare, STB SA va emite
cardurile electronice şi le transmite, prin corespondenţă, către beneficiari, la
adresele indicate de aceştia.

Pensionarii care au împlinit vârsta de 63 de ani, în cazul femeilor, şi 65 de ani, în
cazul bărbaţilor, pot opta, tot prin completarea formularului, pentru emiterea unui
card de călătorie destinat însoţitorilor.

Conform HCGMB 839/2019, persoanele care au domiciliul stabil în Bucureşti şi sunt însoţitoare ale pensionarilor beneficiază de gratuitate pentru călătoria pe mijloacele de transport public ale operatorilor de transport ce prestează servicii de transport pe raza Municipiului Bucureşti.

Cardurile de transport vor permite două validări consecutive, una pentru posesorul de card nominal, respectiv pensionarul, şi una pentru însoţitorul acestuia.

Persoanele însoţitoare, beneficiază de această facilitate numai pe durata călătoriei în care însoţesc pensionarii deţinători ai unor astfel de carduri.

Cardul se emite pentru o perioadă de 12 luni.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.