Drumuri naţionale din 5 judeţe sunt închise circulaţiei din cauza viscolului şi a zăpezii, la fel şi autostrăzile A2 şi A4, în timp ce Autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti a fost redeschisă miercuri după-amiază, anunţă centrul Infotrafic. Pe niciun drum naţional nu mai sunt restricţii pentru diferite categorii de autovehicule. Peste 600 de persoane au fost salvate şi 230 de autovehicule au fost deszăpezite în ultimele 12 ore, în judeţul Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 19.36: Drumuri naţionale închise sau restricţionate din cauza viscolului, situaţie actualizată

Cele două tronsoane de drumuri naţionale din judeţul Vrancea care mai erau blocate din cauza zăpezii au fost redeschise, miercuri, la ora 17.00, fiind vorba despre DN 23 A şi B. De asemenea, pe niciun drum naţional nu mai sunt restricţii pentru diferite categorii de autovehicule.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că situaţia drumurilor blocate / restricţionate din cauza zăpezii şi a viscolului este următoarea:

DRUMURI BLOCATE

AUTOSTRĂZI

A2 Bucureşti – Constanţa
A4 Ovidiu  -  Agigea

DRUMURI NAŢIONALE ÎNCHISE

JUDEŢUL CONSTANŢA: 

DN 22 tronsonul Ovidiu-Mihai Viteazu;
DN 3 tronsonul Cabadin – Ostrov;
DN 38 tronsonul Agigea - Negru Vodă (punct de trecere a frontierei către Republica Bulgaria).

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI:

DN 3A tronsonul Lehliu Gară – Drajna;
DN 3 tronsonul Călăraşi – Lehliu Gară.

JUDEŢUL IALOMIŢA:

DN 3A tronsonul limita jud. CL – Feteşti.

JUDEŢUL BRĂILA:

DN 21 tronsonul Brăila – limita jud. BZ;
DN 21A tronsonul Bărăganul - limita jud. IL;
DN 22 tronsonul Brăila – Grădiştea;
DN 2B tronsonul Brăila – Şendreni. (E87)

JUDEŢUL GALAŢI:

DN 24D tronsonul Tuluceşti – limita jud. VS.

UPDATE 18.47: Drumuri naţionale închise sau restricţionate din cauza viscolului, situaţiea la ora 18.00

Traficul rutier pe tronsoanele de drum DN 3C, DN 31 şi DN 21A şi DN 2C din judeţele Constanţa, Călăraşi şi Ialomiţa, blocat din cauza zăpezii, a fost redeschis, miercuri, la ora 18.00.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că situaţia drumurilor blocate / restricţionate din cauza zăpezii şi a viscolului este următoarea:

UPDATE 16.24: Drumuri naţionale închise sau restricţionate din cauza viscolului, situaţie de la ora 16.00

Mai multe tronsoane de drumuri naţionale din judeţele Brăila, Tulcea şi Vrancea, respectiv DN 22 A şi E, DN 23 şi DN 2N, au fost redeschise circulaţiei rutiere, miercuri, la ora 15.55, iar restricţiile de trafic au fost ridicate de pe drumuri din Giurgiu, Călăraşi şi Ialomiţa.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că situaţia drumurilor blocate sau pe care traficul este restricţionat din cauza zăpezii şi a viscolului este următoarea:

UPDATE 15.02: Drumuri naţionale închise sau restricţionate din cauza viscolului, situaţia la ora 15.00

Toate drumurile din judeţul Giurgiu sunt deschise traficului, după ce s-a reluat circulaţia şi pe DN41. Totodată, au fost redeschise şi două drumuri naţionale din Constanţa, precum şi unul din Brăila.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că, miercuri după-amiază, la ora transmiterii acestei ştiri sunt blocate sau restricţionate din cauza zăpezii şi a viscolului următoarele drumuri naţionale.

UPDATE 14:47: Autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti, redeschisă traficului

Autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti a fost redeschisă circulaţiei rutiere, miercuri după-amiază, la opt ore după ce a fost închisă din cauza viscolului.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că traficul pe Autostrada A3 a fost reluat pentru toate categoriile de autovehicule şi se circulă controlat, sub coordonarea poliţiştilor rutieri.

Autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti a fost închisă miercuri dimineaţă, în jurul orei 6.00, din cauza viscolului.

UPDATE 14.05: Drumuri naţionale închise sau restricţionate din cauza viscolului, situaţia la ora 14.00

 Două drumuri naţionale din judeţul Călăraşi, patru din Ialomiţa, precum şi două din Buzău au fost redeschise, miercuri, circulaţiei, traficul fiind oprit în continuare pe autostrăzile A2, A3 şi A4.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că, miercuri, la ora transmiterii acestei ştiri, sunt blocate sau restricţionate din cauza zăpezii şi a viscolului următoarele drumuri naţionale:

UPDATE 12:15 - Drumuri naţionale închise sau restricţionate din cauza viscolului la ora 12:00

Trei drumuri naţionale din judeţele Constanţa, Călăraşi şi Brăila au fost redeschise, miercuri, circulaţiei, traficul fiind în continuare oprit pe autostrăzile A2, A3 şi A4

Drumurile naţionale DN22C Murfatlar – Medgidia, DN22C Constanţa – Medgidia şi DN2A Constanţa – Mihail Kogălniceanu, toate din judeţul Constanţa, au fost redeschise circulaţiei, miercuri.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că, miercuri, la ora transmiterii acestei ştiri, următoarele drumuri sunt blocate sau restricţionate din cauza zăpezii şi a viscolului:

UPDATE 12:11 - Drumul naţional 2 (E85), redeschis traficului pe toate porţiunile, dar cu restricţii pentru maşinile de mare tonaj

Drumul naţional 2 (E85), care leagă Moldova de Capitală, a fost redeschis, miercuri, traficului pe toată porţiunea afectată de viscol, Bucureşti - Râmnicu Sărat, în zonă fiind însă restricţionată circulaţia autovehiculelor de mare tonaj.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunţat miercuri, la prânz, că DN2 (E85) Bucureşti – Râmnicu Sărat a fost redeschis traficului.

FOTO: Inquam Photos / Tudor C Costache
FOTO: Inquam Photos / Tudor C Costache

În zonă este restricţionat, însă, accesul autovehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Tronsonul, care se află pe raza judeţelor Ilfov, Ialomiţa şi Buzău, a fost închis în noaptea de marţi spre miercuri, din cauza viscolului.

UPDATE 10:00 - Constanţa: Peste 600 de persoane salvate şi 230 de autovehicule scoase din zăpadă în ultimele 12 ore

Peste 600 de persoane au fost salvate şi 230 de autovehicule au fost deszăpezite în ultimele 12 ore în judeţul Constanţa, iar în prezent se fac eforturi pentru deblocarea drumului dintre localităţile Nicoale Bălcescu şi Dorobanţu unde se află blocate aproximativ 20 de maşini. În cazul unui bătrân care trebuia transportat la spital, autorităţile au cerut miercuri intervenţia unui elicopter SMURD.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, în ultimele 12 ore, structurile de intervenţie au reuşit salvarea a peste 600 de persoane aflate în dificultate şi au degajat din zăpadă 230 de autovehicule surprinse de viscol.

În continuare autorităţile fac eforturi susţinute pentru deblocarea DN 2A, între localităţile Dorobanţu şi Nicolae Bălcescu, pe acest tronson de drum fiind blocate aproximativ 20 de autovehicule, estimându-se că în scurt timp şi acestea vor fi scoase din zăpadă.

În cursul nopţii un caz medical a necesitat o alocare importantă de forţe. Astfel, un bărbat în vârstă de 76 de ani din comuna Dumbrăveni avea nevoie de ajutor deoarece locuia într-o casă neîncălzită şi avea o stare de sănătate precară. La domiciliul acestuia a încercat să ajungă un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanţă, dar acesta s-a blocat între localităţile Scărişoreanu şi Plopeni. A fost trimisă spre pacient o şenilată de la Chirnogeni, autospeciala a preluat pacientul şi acesta a fost transportat într-un spaţiu încălzit din cadrul Primăriei Dumbrăveni. Echipajul cu medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost preluat de o şenilată de la Topraisar, s-a încercat deplasarea în localitatea Dumbrăveni, dar din cauza faptului că drumul era blocat de nămeţi nu s-a reuşit acest lucru, iar echipajele au rămas în localitatea Topraisar. Autorităţile au decis să trimită un elicopter SMURD pentru a-l prelua pe bărbat şi a-l duce la spital.

Peste 700 de pompieri, poliţişti, jandarmi, angajaţi ai Ministerului Transporturilor şi reprezentanţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă au acţionat în ultimele ore în judeţul Constanţa, intervenind cu aproximativ 320 de utilaje şi autospeciale. De asemenea, utilaje şi autospeciale de intervenţie din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Olt, Dâmboviţa, Bacău, Neamţ, Botoşani, Argeş şi Iaşi au fost aduse în judeţul Constanţa pentru a sprijini acţiunilor de intervenţie.

“Salvatorii au acţionat pentru gestionarea efectelor generate de avertizările meteorologice periculoase la 71 de misiuni, în condiţii foarte dificile, parcurgând tronsoane de drum cu zăpadă foarte mare şi viscol năprasnic”, se arată în comunicatul ISU Dobrogea. 

UPDATE: Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, miercuri dimineaţă, că pe A2 nu sunt maşini înzăpezite şi că autostrada, care este închisă încă de marţi seară din cauza viscolului, nu prezintă probleme.

”Nu mai avem niciun caz blocat pe A2 din ce ştim”, a declarat Raed Arafat, miercuri dimineaţă, precizând că nu există probleme de autostrada închisă.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a precizat că, în noaptea de marţi spre miercuri, au fost cel puţin 97 de intervenţii de deszăpezire de autoturisme rămase blocate din cauza viscolului, dar apar în permanenţă noi cazuri.

Echipele de salvare au intervenit şi în mai multe cazuri medicale.

La ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul Tulcea, o ambulanţă este înzăpezită cu un bolnav înăuntru, dar se intervine pentru deblocarea acesteia. Pacientul este stabil, potrivit sursei citate.ar se intervine pentru deblocaiar o persoană din judeţul Tulcea, preluată de ambulanţă, este 

Şeful DSU a menţionat că în Bucureşti, o bucată de faţadă dintr-o clădire a căzut pe stradă, fără să se înregistreze victime. Este vorba despre un imobil situat pe strada George Coşbuc, colţ cu Regina Maria.

UPDATE: Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, miercuri dimineaţă, echipele de salvare intervin în mai multe zone din judeţul Constanţa unde sunt probleme din cauza viscolului.

Astfel, se intervine pe drumul dintre localităţile Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu, unde la ora transmiterii acestei ştiri sunt înzăpezite aproximativ 30 de maşini.

De asemenea, mai este un autoturism blocat în zona localităţi Castelu, înspre care au pornit utilaje de deszăpezire.

De marţi seară şi până la această oră, alte aproximativ 50 de autoturisme au fost blocate pe drumuri pline de zăpadă.

O parte dintre cele peste 70 de persoane care se aflau în maşini, au fost cazate la primării, în timp ce altele au refuzat şi au preferat să stea în autoturisme, însă toate au primit hrană şi ceai.

Potrivit sursei citate. în judeţul Constanţa acţionează peste 700 de pompieri, jandarmi, drumari şi alţi salvatori, cu 320 de utilaje şi autospeciale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a făcut apel la oameni să nu părăsească localităţile decât în caz de maximă urgenţă. De asemenea, el le-a cerut primarilor ca începând cu ora 20.00 să nu mai permită maşinilor să iasă din localităţi.

Toate drumurile naţionale din judeţul Constanţa, cu excepţia DN39 Constanţa - Mangalia, sunt închise, marţi seară, din cauza viscolului, aceeaşi măsură fiind luată şi pentru autostrăzile A2 Bucureşti – Constanţa şi A4 Ovidiu - Agigea

UPDATE: Autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti a fost închisă, miercuri dimineaţă, din cauza viscolului, vizibilitatea în zonă fiind sub 10 metri, potrivit Infotrafic.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, miercuri dimineaţă, la ora 6.00, circulaţia rutieră a fost oprită pe Autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti.

Drumul de mare viteză a fost închis din cauza viscolului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.