Liberalii au anunţat, vineri, că proiectul Ministerului Afacerilor Interne - Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă este aproape finalizat de către instituţie. Astfel, prin acest proiect, toate actele de stare civilă emise în ultima sută de ani vor fi disponibile online. Arhiva electronică va conţine 68,5 milioane de acte de stare civilă cum ar certificate de naştere, căsătorie, divorţ şi deces, emise începând cu 1921. Lucrarea a costat 185 milioane lei, dintre care 156 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Toate actele de stare civilă emise în ultima sută de ani vor fi disponibile online. Astfel, românii nu vor mai face drumuri inutile între ghişee şi nu vor mai aştepta perioade lungi de timp până când instituţiile statului plimbă hârtii între ele. Această soluţie informatică este utilă mai ales românilor din diaspora, care nu vor mai pierde timp şi bani pentru a călători până în ţară, doar pentru a obţine un document vechi. Îl vor putea obţine instantaneu, online”, arată o postare de vineri, pe pagina de Facebook a PNL. 
 
Astfel, Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă este un proiect aproape finalizat de Ministerul Afacerilor Interne.
 
„Arhiva electronică va conţine 68,5 milioane de acte de stare civilă (certificate de naştere, căsătorie, divorţ şi deces), emise începând cu 1921. Lucrarea a costat 185 milioane lei, dintre care 156 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile. Acesta este doar unul dintre proiectele ministerului pentru digitalizarea serviciilor publice, care pot fi accesate prin hub-ul MAI la adresa https://hub.mai.gov.ro/”, mai arată sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.