Sindicatul Naţional Profesional al Drumarilor (SNPDR) a transmis, vineri, o scrisoare deschisă ministrului Transportului, Răzvan Cuc, prin care solicită să intervină pentru ca angajaţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să nu primească salariile pentru prima parte a lunii aprilie cu 20 la sută mai mici, atenţionând că ajustarea drepturilor salariale reprezintă un abuz şi o încălcare flagrantă a contractelor individuale de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vă aducem la cunoştinţă pe această cale un aspect îngrijorător care a început să se perpetueze la nivelul CNAIR SA - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Bucureşti. Din cei 6.300 de salariaţi ai CNAIR SA, un număr de 950 de salariaţi din cadrul DRDP Bucureşti vor primi salariile pentru prima chenzină a lunii aprilie 2017 cu 20% mai puţin. Considerăm că este un abuz ajustarea drepturilor salariale ale celor 950 de salariaţi, o încălcare flagrantă a contractelor individuale de muncă şi discriminare faţă de restul salariaţilor din cadrul CNAIR SA”, se arată în scrisoarea deschisă adresată ministrului Transporturilor.

Reprezentanţii sindicatului mai spun că personalul din cadrul companiei are salariul minim pe economie, aproape 3.000 de angajaţi fiind plătiţi cu 1.450 de lei pe lună. Mai mult, susţin aceştia, salariaţii CNAIR din teritoriu sunt umiliţi nu numai prin nivelul scăzut de salarizare, ci şi prin injuriile aduse de participanţii la trafic, în condiţiile în care nu ei decid investiţiile sau necesarul financiar pentru întreţinerea reţelei de drumuri.

"Vă solicităm prin acest apel public să luaţi măsurile necesare ca cei 950 de salariaţi din cadrul CNAIR SA – DRDP Bucureşti să-şi primească drepturile salariale legale la data de 10 aprilie 2017”, se mai arată în scrisoarea deschisă a SNPDR adresată ministrului Transporturilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.