Un număr de 12 copii au fost adoptaţi în judeţul Sibiu de la începutul anului, iar pentru alţi 28 procedura este în curs de finalizare, fiind, de asemenea, în creştere numărul familiilor care au fost atestate ca fiind apte să adopte un copil. Cel mai adesea sunt doriţi copii mici, cei care adoptă copii mai mari fiind, de obicei, familiile de plasament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu, începând cu anul 2014 în România se sărbătoreşte Ziua Naţională pentru Adopţie pe data de 2 iunie.

De la începutul anului 2014 şi până în prezent, în judeţul Sibiu, 67 de copii au avut şansa să fie primiţi în familii, prin procedura de adopţie.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

"În anii 2016 şi 2017 există o creştere a numărului familiilor atestate pentru adopţie. În judeţul Sibiu, de cele mai multe ori, familiile atestate doresc să adopte copii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani. Printre puţinele familii care acceptă copii mai mari, cu vârsta între 3-14 ani, sunt familiile de plasament care au crescut copiii de la vârste fragede şi s-au ataşat de aceştia”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, de la începutul anului 2017 şi până în prezent, au fost adoptaţi 12 copii, s-a deschis procedura adopţiei la 28 de copii şi au fost atestate 15 persoane/familii ca fiind apte să adopte.

"Printre adopţiile noastre cu final fericit se numără o familie care a fost de la început deschisă spre altceva. Ce face atât de specială această adopţie? Deschiderea familiei de a accepta copii mari. Aceştia şi-au dorit încă din perioada evaluării doi copii cu vârstă cuprinsa între 3-14 ani. Cu o deschidere pozitivă şi mult entuziasm, familia a intrat destul de repede în potrivire cu copiii doriţi. Primul copil, la vremea respectivă în vârstă de 8 ani, a cunoscut familia la trei luni după atestarea ca familie adoptivă. Cel de-al doilea copil, care avea vârsta de 7 ani, aflat pe lista copiilor greu adoptabili din Registrul Naţional al Adopţiilor, a fost vizualizat şi a intrat în potrivire cu familia la un an de la atestare. Întreagul proces de potrivire a fost un succes, iar în prezent cei doi copii şi-au găsit o familie. Această familie ne-a arătat că se poate să existe adopţii de succes cu copii cu vârste mai mari”, au transmis reprezentantii Biroului Adopţii şi Postadopţii din cadrul DGASPC Sibiu.     

Familia care doreşte să adopte trebuie să fie atestată ca familie adoptatoare, atestatul se obţine la cerere, în urma parcurgerii  unui proces de evaluare de către solicitant. Atestatul certifică îndeplinirea condiţiilor  materiale şi morale necesare creşterii, educării şi dezvoltării armonioase a copilului, precum şi existenţa abilităţilor parentale.

Adopţia este gratuită şi reprezintă operaţiunea juridică prin care se creează legătura de filiaţie între adoptat şi adoptator, precum şi legături de rudenie între adoptat şi rudele adoptatorului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.