Câteva zeci de studenţi de la Facultatea de Drept din Iaşi au protestat miercuri faţă de modificările la legile Justiţiei, pe una dintre foile pe care studenţii le aveau în mâini scriind "Toader Tudorel, nu ne eşti model".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Studenţii s-au adunat la ora 13.00 în holul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, nemulţumiţi de modificările din Parlament la legile Justiţiei.

Unii dintre ei şi-au legat banderole negre la ochi.Studenţii aveau în mâini Constituţia, precum şi foi cu diverse mesaje, între care "Toader Tudorel, nu ne eşti model", "Nu vrem republică infracţională" şi "Suntem solidari cu protestele magistraţilor".

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Protestul a fost anunţat pe reţelele sociale,iar iniţiatorii susţin că evenimentul a fost raportat la Facebook de către Alexandru Toader, fiul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Alexandru Toader a câştigat în acest an concursul pentru angajarea pe postul de asistent universitar la Facultatea de Drept din Iaşi, metodologia fiind schimbată de Senatul universităţii cu o lună înainte ca postul să fie scos la concurs, tocmai ca Alexandru Toader să se poată înscrie. El s-a putut înscrie în competiţie întrucât tatăl său, Tudorel Toader, s-a suspendat din funcţia de rector al universităţi iieşene, pe perioada cât ocupă funcţia de ministru al Justiţiei.

Protestul studenţilor Facultăţii de Drept din Iaşi a durat câteva zeci de minute şi s-a desfăşurat în tăcere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.