Un sfert dintre copiii care s-au prezentat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Iaşi în perioada sărbătorilor de Paşte au avut nevie de internare, cei mai mulţi pentru afecţiuni respiratorii, au transmis, marţi, reprezentanţii unităţii medicale. Potrivit acestora, în medie, 80 de copii au avut nevoie zilnic de îngrijiri medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Iaşi au anunţat, marţi, că peste 80 de copii s-au prezentat zilnic, în perioada Sărbătorilor Pascale, la Spitalul ”Sf. Maria”, pentru consult medical şi tratament de specialitate.  

”Cea mai aglomerată gardă a fost cea de dinaintea primei zile de Paşte, în 22 -23 aprilie, când în Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului ieşean de pediatrie au fost consultaţi 95 de minori. Cazuistica a fost variată”, au transmis oficialii unităţii medicale.  

Potrivit acestora, un sfert dintre copii au avut nevoie de internare.  

”Un sfert dintre pacienţii care s-au adresat Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii au avut nevoie şi de internare pentru tratamentul afecţiunilor cu care au fost diagnosticaţi de către specialiştii noştri. În aceste zile au predominat afecţiunile respiratorii de căi aeriene superioare, faringoamigdalite acute, angine eritematoase şi sindrom dispeptic”, a afirmat Alina Belu, manager al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii ”Sfanta Maria” Iasi. 

Medicii din întreaga ţară au avertizat, în ultime perioadă, asupra înmulţirii afecţiunilor respiratorii la copii.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.