Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, unul dintre adjuncţii săi şi alţi trei poliţişti au fost confirmaţi, vineri, cu Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, joi, la nivelul IPJ s-a înregistrat un caz de infectare cu Covid-19, la un poliţist care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, fiind luate măsuri de protecţie, conform protocoalelor medicale.

“În acest sens, facem precizarea că după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice şi a Direcţiei de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toţi contacţii apropiaţi (conform definiţiei de caz). În urma rezultatelor sosite în această dupa-amiază (vineri - n.r), conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Olt, precum şi un ofiţer din cadrul Poliţie municipiului Slatina, un altul din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi un agent din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au fost confirmaţi pozitiv cu virusul COVID-19”, au precizat reprezentanţii IPJ Olt.

Sursa citată menţionează că de la începutul pandemiei la nivelul tuturor structurilor din subordinea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au fost luate măsuri pentru dezinfecţia şi igienizarea spaţiilor, precum şi a suprafeţelor care sunt atinse frecvent.

“Manifestăm o precupare deosebită pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate Covid-19, în ceea ce priveşte echiparea corespunzătoare a personalului şi decontaminarea după fiecare intervenţie a tehnicii de intervenţie. Precizăm faptul că siguranţa comunităţii nu este afectată, întrucât capacitatea de asigurare a intervenţiilor este gestionată corespunzător”, au mai transmis reprezentanţii IPJ Olt.

Din conducerea IPJ Olt au fost confirmaţi inspectorul şef, comisarul-şef  Mihai Mihalache, şi unul dintre adjuncţii săi.

În 14 iunie, în judeţul Olt s-a înrgistrat şi primul deces al unui poliţist infectat cu coronavirus. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.