Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, susţine că, după finalizarea noului terminal, Iaşiul are, practic, un nou aeroport care va aduce dezvoltare economică întregii regiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Costel Alexe a declarat, marţi, în cadrul evenimentului de prezentare a noului terminal, la care au fost prezenţi preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, mai mulţi miniştri liberali, dar şi şefi de instituţii, că, după finalizarea acestei investiţii, Iaşiul are un nou aeroport.
 
”Iaşiul dă al doilea aeroport al ţării ca mărime, după Otopeni. Este principala autostradă aeriană a Iaşiului până vom reuşi să ajungem cu Autostrada Unirii de la Iaşi spre vestul ţării. Cei 3,5 milioane de pasageri care vor tranzita aeroportul în următorii ani vor aduce dezvoltare economică. Dacă luăm în considerare şi parcursul european al Republicii Moldova, este vitală dezvoltarea Aeroportului. Acest terminal este de zece ori mai mare decât vechiul terminal. Nu mai există acea diferenţă faţă de aeroporturile din Europa. Aeroportul va aduce dezvoltare în întreaga regiune a Moldovei. Vom vedea schimbări majore la Iaşi în următorii ani”, a afirmat Costel Alexe.
 
 
El consideră că, după finalizarea T4, vor veni noi companii aeriene la Iaşi şi vor fi deschise noi rute.
 
Directorul aeroportului, Romeo Vatră, a declarat că prima provocare va fi intrarea în Schengen. El a precizat că întreaga investiţie, care include şi o nouă parcare, dar şi un parc fotovoltaic se ridică la aproximativ 100 milioane de euro.
 
”Nu este deocamdată operaţional noul terminal. Pe 31 martie vom avea primul zbor Schengen din T4”, a afirmat Vatră.
 
El a precizat că noul terminal are o suprafaţă de 31.210 metri pătraţi. Terminalul T4 este dispus pe trei etaje şi are 20 de birouri check-in. Pasagerii vor avea la dispoziţie şapte porţi pentru ”Plecări” şi trei porţi pentru ”Sosiri”. Îmbarcarea pasagerilor se va face şi prin trei aviobridge-uri. 
 
La rândul său, primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a spus că este un moment istoric atât pentru Iaşi, cât şi pentru regiunea Moldovei.
 
”Ne mândrim cu acest obiectiv. Vreau să le mulţumesc reprezentanţilor Guvernului că au mai dat câteva veşti bune pentru Iaşi privind infrastructura rutieră, dar şi construirea altor obiective importante, adică Spitalul Regional şi Sala Polivalentă”, a afirmat edilul Mihai Chirica.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.