Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Costel Alexe, susţine că imunitatea parlamentară nu-l va feri pe fostul şef al instituţiei, Maricel Popa, candidat la Senat pe listele PSD, să răspundă pentru ”abuzurile şi ilegalităţile” pe care le-a făcut la spitalul mobil de la Leţcani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful CJ Iaşi Costel Alexe s-a deplasat duminică împreună cu ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru la spitalul mobil de la Leţcani, investiţie de peste 13 milioane de euro, el precizând că nu se aştepta ca această unitate să fie într-o situaţie atât de complicată.

”Este inacceptabil ce se întâmplă cu un spital care avea termen de predare 18 mai. Ieşenii trebuie să fie informaţi corect despre ceea ce s-a întâmplat la Leţcani cu acest spital mobil şi să nu cadă victime într-un război politic în care fostul preşedinte al CJ Maricel Popa şi-a dorit să folosească spitalul. Cei de la Direcţia de Sănătate Publică au făcut o analiză privind ceea ce înseamnă spitalul şi au găsit opt deficienţe majore în ceea ce priveşte funcţionarea acestui spital. Azi (duminică – n.r.) în timp ce noi eram la Leţcani în vizită, curentul electric a căzut într-unul dintre compartimente. Alimentarea cu apă potabilă şi conductele de canalizare externe nu sunt izolate complet, existând risc de îngheţ. Instalaţia de încălzire nu funcţionează în condiţii de temperatură de minus 15 grade, iar apele pluviale nu sunt colectate, inundând curtea”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

El a anunţat că săptămâna viitoare va veni de la Ministerul Sănătăţii o echipă de experţi, pentru a evalua deficienţele de la spitalul mobil şi pentru a stabili ce trebuie făcut pentru ca unitatea să facă faţă sezonului rece.

”Îl asigur pe Maricel Popa (fostul preşedinte CJ Iaşi – n.r.), creatorul acestui circ nesfârşit cu spitalul mobil, că imunitatea parlamentară nu-l va feri să răspundă în faţa legii pentru toate abuzurile şi ilegalităţile pe care le-a făcut la Leţcani. Este inadmisibil ca pe banii ieşenilor, să plătească tot ieşenii incompetenţa unui om. Avem o situaţie pe care trebuie să o gestionăm. În prezent reparăm gafă după gafă a fostei administraţii. Dar când începi să repari dai peste altceva şi tot descoperim ba că nu merge canalizarea sau că vor fi probleme cu asigurarea serviciilor în sezonul rece”, a afirmat noul preşedinte al CJ Iaşi, Costel Alexe.

Fostul şef al Consiliului Judeţean Iaşi Maricel Popa, lider al PSD Iaşi, a fost evacuat duminică din incinta spitalului mobil de la Leţcani, unde venise pentru a discuta cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, dar şi cu noul preşedinte al CJ Iaşi, Costel Alexe.

Maricel Popa a ajuns duminică la prânz în faţa spitalului mobil de la Leţcani, la ora la care ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru avea programată o vizită la unitatea medicală.

Popa l-a acuzat pe ministrul Tătaru că spitalul de la marginea Iaşiului a fost pus în funcţiune cu întârziere.

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, dar şi noul şef al CJ Iaşi Costel Alexe nu au intrat în dialog cu Maricel Popa. În zonă a apărut şi o femeie, originară din Bucureşti, care a protestat la Iaşi pe 14 octombrie la Catedrala Mitropolitană, fiind nemulţumită de restricţiile impuse de către autorităţi la pelerinajul religios de la Iaşi.

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.