Prefectura Satu AMre a anunţat, marţi, că un elev a fost confirmat cu noul coronavirus de la începutul anului şcolar, iar un cadru didactic din totalul de 3.996 este izolat la domiciliu. Alţi 34 de elevi erau în izolare de dinainte de debutul anului şcolar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Din 14 septembrie până în prezent s-a înregistrat un caz de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor care, conform procedurilor specifice, a dus la suspendarea orelor de curs cu prezenţă la şcoală pentru întreaga clasă şi mutarea orelor în sistem online pentru o perioadă de 14 zile (clasa a intrat în scenariul roşu). Conform anchetei epidemiologice desfăşurată de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică, s-a trecut la identificarea contacţilor acestuia şi carantinarea lor la domiciliu. Alţi 34 de elevi se află în carantină la domiciliu încă dinainte de începerea noului an şcolar”, a transmis, marţi, Prefectura Satu Mare.

Sursa citată a precizat că, dintre cele 3.996 de cadre didactice din judeţul Satu Mare, un singur cadru didactic se află în carantină la domiciliu.

În judeţul Satu Mare, 51.057 elevi sunt înscrişi în  învăţământul de stat şi 672 învăţământul particular.

În restul unităţilor de învăţământ din judeţ elevii participă la cursuri cu respectarea tuturor măsurilor de prevenţie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.