Compania ieşeană Drăghici Dental a finalizat investiţia de 2,5 milioane de euro în noul laborator de tehnică dentară, cofondatorul afacerii Dan Drăghici precizând că pentru acest an sunt prevăzute alte investiţii de un milion de euro în aparatură. Laboratorul ieşean colaborează cu 80 de medici stomatologi din Franţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dan Drăghici, cofondator al grupului Drăghici Dental, a declarat că în ultimele luni obiectivul numărul unu a fost finalizarea investiţiei în noul sediu din Parcul Industrial Miroslava. 
 
Investiţia se ridică la aproximativ 2,5 milioane de euro şi a fost finalizată. Potrivit lui Drăghici, parterul clădirii arată ca “o fabrică, în care vezi tot felul de maşini“, în timp ce etajul este conceput ca o clădire de IT, cu tehnicieni dentari care lucrează pe calculator.
 
Pentru acest an sunt prevăzute deja achiziţii de aparatură, investiţiile fiind de aproximativ un milion de euro. 
 
”Aceste maşini încep să vină din februarie şi ne vor ajuta să creştem producţia. Am aşteptat să finalizăm investiţia în noua clădire, iar pentru 2024 planul nostru este să investim în aparatură, în vânzări, dar şi în marketing”, a explicat cofondatorul Drăghici Dental.
 
După încheierea pandemiei, antreprenorul Dan Drăghici a decis să crească afacerea din zona tehnicii dentare şi să se orienteze şi către pieţele externe. 
 
Potrivit lui Drăghici, “pe Franţa creşterea este una foarte bună, însă potenţialul maxim este departe de a fi atins“.
 
“Digitalizarea înseamnă o deschidere a pieţei. În urmă cu 15 ani vindeam dinţi doar în Iaşi şi în zona din jur, iar acum putem avea colaborări oriunde. Franţa este o piaţă extraordinară. Noi am ajuns acolo prin nişte medici din România. Din păcate, brandul nostru de ţară afectează interacţiunea noastră cu clienţii. Când povesteşti că tu ai un laborator foarte mare în România, ei sunt reticenţi. Am reuşit să îi conving să ne viziteze. În 2024 avem un proiect separat prin care încercăm să organizăm evenimente cu medici din Franţa ca să vadă cu ochii lor despre ce e vorba la Iaşi“, a explicat Drăghici.
 
În prezent, laboratorul de tehnică dentară ieşean lucrează cu 80 de medici francezi. 
 
“Vreau să arătăm că putem face lucruri faine în România, sunt mândru de ceea ce am realizat la Iaşi. Avem un laborator cu care ne putem compara cu oricare alt laborator din lume“, a declarat Dan Drăghici.
 
Drăghici Dental a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 4,2 milioane de euro, cu peste un milion de euro peste cea înregistrată în 2022.
 
“Pentru 2024 estimez că vom trece de cinci milioane şi cred că vom reuşi. Vom avea şi multe evenimente în acest an, vom relua şi conferinţa Dental Future, oprită din cauza pandemiei“, a mai spus Dan Drăghici.
 
Principala afacere din cadrul grupului este cea din domeniul tehnicii dentare, care operează sub numele de Drăghici Dental. Urmează cabinetele stomatologice cunoscute sub denumirea Junior & Family, iar a treia linie de business este reprezentată de Safra, companie care distribuie echipamente şi tehnică dentară.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.