Salvamontiştii din judeţul Neamţ atrag atenţia că a crescut, în ultimele zile, numărul urşilor observaţi în zonele intravilane montane şi în apropierea potecilor turistice, arătând că animalele ieşite din hibernare au posibilităţi reduse de a găsi hrană, ceea ce le sporeşte agresivitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Salvamont Neamţ arată, miercuri, într-o postare pe Facebook, că, în ultimele zile, s-a semnalat prezenţa unui număr din ce în ce mai mare de urşi, atât în proximitatea zonelor montane de intravilan, cât şi a potecilor turistice.

Ca urmare, aceştia transmit mai multe recomandări,pentru a preveni eventuale incidente. Oamenii sunt sfătuiţi să nu circule decât în grup şi niciodată dupa lăsarea întunericului, să nu părăsească potecile turistice şi/ sau drumurile publice, să nu interacţioneze cu animalele, să nu le hrănească şi să nu se apropie pentru a le filma sau fotografia, să nu lase descuiate pe timpul nopţii uşile caselor şi ale exploataţiilor gospodăreşti (grajduri, saivane, depozite de furaje), să nu parcheze maşinile decât în zone permise şi să nu lase alimente sau dulciuri în autovehicul.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

În plus, cei care observă un urs în apropierea sau în gospodărie trebuie să sune imediat la 112.

Salvamontiştii explică faptul că, în această perioadă, urşii ieşiţi din hibernare sunt flămânzi şi posibilitatea de procurare a hranei este foarte redusă, ceea ce creşte agresivitatea animalelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.