Tăierile ilegale de lem din fondul forestier administrat de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva au scăzut cu peste 25% în primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, însă a crescut numărul agresiunilor asupra personalului silvic care asigură paza pădurilor, fiind înregistrate de la începutul anului şi până în prezent 21 de agresiuni, faţă de 22 de agresiuni pe parcursul lui 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Volumul tăierilor ilegale în fondul forestier de stat, administrat de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, a înregistrat o scădere de 25,75% în primul semestru al anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut. În primele şase luni ale acestui an s-au înregistrat 19.450 de metri cubi tăiaţi ilegal în pădurile de stat administrate de Romsilva, faţă de 26.193 de metri cubi tăiaţi ilegal în primul semestru al anului trecut. Valoarea pagubelor provocate de tăierile ilegale şi păşunatul abuziv se ridică, în primul semestru, la 4,97 milioane de lei”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Romsilva.

Reprezentanţii Regiei precizează că, în primele şase luni ale anului, angajaţii Romsilva au făcut 45.806 controale, dintre care 9.827 împreună cu Poliţia Română, fiind constatate 539 de infracţiuni silvice şi confiscaţi 9.908 de metri cubi de lemn.

În urma controalelor au fost date 6.971 de amenzi în valoare totală de 15.057.100 de lei.

De asemenea, au fost făcute 157 de controale la instalaţii de debitat, din care 102 împreună cu poliţişti, fiind constatate 45 de contravenţii silvice, cu o valoare totală de 345.500 de lei, fiind confiscaţi 3.982 de metri cubi de lemn.

Anul trecut, tăierile ilegale de lemn au scăzut cu 16,27%, adică 47.788 de metri cubi, faţă de 57.080 de metri cubi înregistraţi în anul 2015.

Pe de altă parte, a crescut numărul agresiunilor asupra personalului silvic care asigură paza pădurilor, fiind înregistrate în primul semestru al acestui an 21 de agresiuni, faţă de 22 agresiuni înregistrate în tot anul trecut.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează o suprafaţă de 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietate publică a statului şi, pe baze contractuale, aproximativ 1 milion de hectare fond forestier al unor unităţi administrative sau aflat în proprietate privată.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.