Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand anunţă miercuri dimineaţă, într-o postare pe Facebook, că primăria a plătit direct sortatorii de deşeuri, astfel încât Compania Romprest a început să ridice gunoiul, în doar trei ore fiind depozitate 260 de tone de gunoi. Totodată, ea afirmă că Primăria a notificat Compania Romprest Service S.A. să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare, în caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu această societate va fi reziliat de drept. Marţi seară, Romprest a anunţat printr-un comunicat că reprezentanţii companiei au fost informaţi privind reluarea prestaţiei de către operatorul de sortare agreat Rom Waste Solutions SA, astfel că ROmprest va putea preda la staţie deşeurile care în prezent blochează autospecialele şi echipamentele alocate serviciului, urmând a reveni la regim normal de colectare a deşeurilor pe raza administrativă a Sectorului 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Având în vedere că în seara zilei de 15.06.2021 am fost informaţi privind reluarea prestaţiei de către operatorul de sortare agreat Rom Waste Solutions SA, Romprest va putea preda la staţie deşeurile care în prezent blochează autospecialele şi echipamentele alocate serviciului, urmând a reveni la regim normal de colectare a deşeurilor pe raza administrativă a Sectorului 1. Romprest va mobiliza toată flota operaţională pentru a colecta deşeurile adunate în depozite necontrolate. Adresăm un apel la înţelegere şi colaborare către populaţie şi către Poliţia Locală pentru a sprijini operatorul în demersul sau de a asigură serviciul în regim de normalitate în aria delegată”, a anunţat marţi seară compania Romprest.
 
Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a transmis miercuri dimineaţă, într-o postare pe Facebook, că sortatorii de deşeuri au fost plătiţi direct de primărie şi că gunoiul a început din nou să fie ridicat. Ea a acuzat din nou Romprest că nu a plătit sortatorii.
”Primăria Sectorului 1 a reuşit să deschidă astăzi dimineaţă porţile sortatorilor şi să-i plătească direct (în ciuda piedicilor puse de Romprest) iar gunoiul a început să fie ridicat. În doar 3 ore de la deschidere Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi”, a scris edilul Sectorului 1.
Ea a afirmat din nou că operatorul de salubritate nu şi-a plătit sortatorii.
”Sortatorii şi-au închis porţile şi operatorul a lăsat gunoiul (lucru interzis de lege şi de contractul de delegare) pe străzi. Primăria a găsit o soluţie să plătească direct spre sortatori datoriile operatorului. Dar ce credeţi? Compania Romprest Service S.A. s-a împotrivit vehement. Şi au urmat multe zile de muncă pentru aparatul primăriei să găsească soluţii. Şi am găsit. Tot astăzi, Primăria Sectorului 1 a notificat Compania Romprest Service S.A. să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare, în caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu această societate va fi reziliat de drept”, afirmă Clotilde Armand.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.