Premierul Marcel Ciolacu a convocat vineri, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a aproba suplimentarea modulului de intervenţie specializat din România, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Republica Elenă, încă 50 de specialişti din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţilor subordonate urmând să se deplaseze în regiune. Până la acest moment, pe teritoriul elen, un contingent format din 80 de pompieri salvatori sunt deja prepozitionaţi în zona afectată de incendii de pădure şi desfăşoară misiuni specifice de limitare a răspândirii acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Executivului, în cursul zilei de vineri vor pleca spre Grecia încă 50 de specialişti din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţilor subordonate. Deplasarea pompierilor salvatori se realizează pe cale terestră împreună cu 4 autospeciale de stins incendii de pădure, 3 cisterne de 10.000 litri, 1 autoturism 4x4 (ISUZU D-MAX) şi 1 tabără mobilă pentru cazare.
 
Hotărârea a fost aprobată de CNSU având în vedere monitorizarea atentă a situaţiei generate de incendiile de vegetaţie din Republica Elenă şi solicitarea de asistenţă internaţională a autorităţilor din Grecia prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, precum şi cu informarea prealabilă a preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis.
 
”Misiunea externă de sprijin se realizează prin Mecanismul European de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, unde Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Grecia pentru acordarea de asistenţă internaţională”, precizează Executivul. 
 
 
Până la acest moment, pe teritoriul elen, un contingent format din 80 de pompieri salvatori sunt deja prepozitionaţi în zona afectată de incendii de pădure şi desfăşoară misiuni specifice de limitare a răspândirii acestora, mai arată Guvernul în comunicat. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.