Reţeaua "Teaching and Learning Bioanalysis", coordonată de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, a obţinut Premiul Miniştrilor din ţările participante la Programul de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală (CEEPUS), la cea de-a XX-a reuniune a Comitetului Mixt al miniştrilor din respectivele state, organizată de Biroul Central din Austria.
Distincţia recompensează activitatea de cercetare desfăşurată în cadrul reţelei în anul universitar 2015-2016.
"Felicit câştigătorii acestui prestigios premiu. E un succes important pentru cercetarea ştiinţifică din universităţile noastre şi o recunoaştere a muncii depuse în aceste centre”, a declarat Pavel Năstase, ministrul Educaţiei Naţionale.
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
CEEPUS este un program regional de mobilităţi academice care se derulează în Europa Centrală şi de Est din 1993, căruia România i s-a alăturat în 1998. Activităţile sale includ stagii universitare, postuniversitare, cursuri intensive, cursuri de limbă, excursii studenţeşti, activităţi de predare, precum şi întâlniri de coordonare a reţelelor.
"Este o onoare şi în acelaşi timp o bucurie deosebită pentru reţeaua noastră câştigarea acestui premiu, care confirmă încă o dată excelenţa în activităţile desfăşurate în cadrul reţelei. Doresc să le mulţumesc coordonatorilor locali, membrilor activi ai reţelei, dar nu în ultimul rând Biroului Central CEEPUS şi Birourilor Naţionale CEEPUS pentru implicare şi sprijin”, a spus Gabriella Donáth-Nagy, coordonatorul reţelei de la nivelul UMF Târgu Mureş.
Reţeaua 'Teaching and Learning Bioanalysis", cu o vechime de 17 ani, are ca principal scop împărtăşirea cunoştinţelor din domeniul bioanalizei între instituţiile partenere.
Din reţea fac parte alte 17 universităţi: Universitatea din Graz (Austria), Universitatea din Viena (Austria), Universitatea Tehnologică din Graz, Universitatea de Sud-Vest "Neofit Rilski” din Blagoevgrad (Bulgaria), Universitatea din Zagreb (Croaţia), Universitatea Charles (Cehia), Universitatea din Debrecen (Ungaria), Universitatea din Pécs (Ungaria), Universitatea Sts. Cyril şi Methodius din Skopje (Macedonia), Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemitanu” din Republica Moldova, Universitatea din Varşovia (Polonia), Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea "Sapientia” din Cluj-Napoca, Universitatea "Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Comenius din Bratislava (Slovacia) şi Universitatea J. Selye University (Slovacia).

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.