Circulaţia va fi restricţionată, pe timpul nopţii, în municipiul Alba Iulia şi în alte cinci localităţi din judeţul Alba, unde rata de infectare cu noul coronavirus a depăşit 6 la o mie de locuitori, fiind permise deplasările doar pentru anumite motive. Totodată, se impun restricţii de acces în magazine şi în mijloacele de transport în comun. Măsurile vor fi în vigoare începând de vineri dimineaţă, timp de două săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba a decis că în localităţile Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Cugir, Ciugud şi Cricău, unde rata de incidenţă cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS–COV-2 este de peste 6 cazuri la 1.000 de locuitori, se impun restricţii de circulaţie pe timpul nopţii, mai exact între orele 23.00 şi 5.00.

Astfel, deplasarea este permisă doar în anumite situaţii, între care de la locuinţă la muncă, pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază, pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată, pentru activităţi agricole.

Tranzitarea acestor localităţi este permisă în intervalul orar menţionat, dar este interzisă staţionarea acestora.

De asemenea, accesul în supermarket, hypermarket, mall-uri din Alba Iulia, Blaj, Sebeş şi Cugir se restricţionează, astfel încât fiecărei persoane să îi fie alocată o suprafaţă de minim 4 mp din suprafaţa utilă a spaţiului comercial. Operatorii economici trebuie să calculeze şi să afişeze la loc vizibil, la intrarea în spaţiul comercial, numărul maxim de persoane care este permis în acelaşi timp în interiorul unităţii şi să organizeze cu personal propriu limitarea accesului.

În Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Cugir, Ciugud şi Cricău, se limitează numărul de călători din mijloacele de transport în comun, la maxim 50% din capacitatea autorizată de transport, cu respectarea regulilor de distanţare socială.

O altă prevedere se referă la faptul că, în Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Cugir, Ciugud şi Cricău, activitatea în unităţile de producţie trebuie organizată astfel încât să fie respectată o distanţare fizică şi orară la intrarea şi ieşirea din tură, astfel să se evite aglomerările la intrarea şi ieşirea de pe platformele industriale.

Măsurile intră în vigoare vineri, la ora 5.00, şi sunt valabile pentru o perioadă de 14 zile sau până la diminuarea semnificativă a riscului, rezultat din Analizele de risc întocmite de către DSP Alba.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.