Autorităţile au decis, luni, să introducă regiunea Emilia-Romagna, din Italia, Coreea de Sud şi Iran în lista zonelor pentru care se instituie măsura izolării la domiciliu pentru 14 zile. Luni, la ora 16.00, 42 de persoane se aflau în carantină, iar 9.012 erau monitorizate la domiciliu. Au fost prelucrate în total 475 de teste, doar trei fiind pozitive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, desfăşurată azi, 2 martie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, s-a luat decizia ca regiunea Emilia-Romagna, din Italia, Coreea de Sud şi Iran să fie introduse în lista zonelor pentru care se instituie măsura auto-izolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, faţă de cetăţenii care revin în România din aceste regiuni”, a transmis, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, cetăţenii care sosesc din alte provincii sau oraşe din China continentală, alte localităţi din regiunea Lombardia şi regiunea Veneto sau din regiunea Emilia-Romagna din Italia, precum şi din alte zone şi localităţi din Coreea de Sud şi din Iran decât cele menţionate expres pentru instituirea măsurii de carantină instituţionalizată, intră în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat după revenirea în România.

Cetăţenii care vin în România şi intră în carantină instituţionalizată, timp de 14 zile, imediat după revenirea în ţară sunt cei care au călătorit în următoarele zone: China continentală (Provincia Hubei, inclusiv oraşul Wuhan, oraşele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo,Taizhou din Provincia Zhejiang), regiunea Lombardia (oraşele Codogno, Castiglione d'Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano) şi regiunea Veneto (localitatea Vo Euganeo) din Italia, respectiv Coreea de Sud (regiunea Cheongdo, oraşul Daegu), în România.

”Starea de sănătate a celor doi pacienţi, depistaţi pozitiv pe teritoriul României şi care au rămas internaţi după ce au fost depistaţi pozitiv este în continuare stabilă. Pacienta internată la Timişoara a fost supusă unui nou test în cursul acestei zile. Rezultatul testului a fost pozitiv. Astfel, femeia va rămâne sub monitorizare medicală, internată în spital, fără a intra în contact cu alţi pacienţi, iar teste similare vor fi refăcute periodic pentru a verifica evoluţia stării sale de sănătate”, au mai transmis autorităţile. 

Potrivit acestora, 42 de persoane se află în carantină, iar 9.012 persoane sunt monitorizate la domiciliu.

La cele 5 centre de testare sunt în lucru probe prelevate de la 13 persoane care provin din zone unde au fost semnalate cazuri de infectare cu virusul COVID -19 (coronavirus).

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 475 de teste.
Dintre acestea 472 au ieşit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul şi trei cazuri, mediatizate deja, au avut rezultat pozitiv.

”Precizăm că Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a întocmit dosar penal unei persoane aflată în izolare la domiciliu care nu a respectat normele de izolare”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.